Članci s tagom: prosvjed

 • Vaginom protiv republikanaca

  Vaginom protiv republikanaca

  Code Pink je udruga građana protiv rata i uglavnom se sastoji od ženskih članica, čije su aktivistkinje odlučile protestiranjem skrenuti pažnju medija na (...)

 • Le Zbor prosvjednom akcijom stao uz Pussy Riot!

  Le Zbor prosvjednom akcijom stao uz Pussy Riot!

  Članice Le Zbora i njihovi prijatelji i prijateljice u četvrtak su se točno u podne okupili kao slobodne građanke i građani pred ruskom ambasadom u Zagrebu ne bi (...)

 • Francuske feministkinje bradama proslavile nacionalni praznik!

  Francuske feministkinje bradama proslavile nacionalni praznik!

  Prošloga vikenda, Francuska je obilježila pad Bastille koja je Francuskom revolucijom do 14. srpnja 1789. godine služila kao tamnica i bila simbolom kraljeva režima.

 • Vladimir Putin u strahu od Pussy Riota!

  Vladimir Putin u strahu od Pussy Riota!

  Pet članica punk benda Pussy Riot ove su veljače ušle u crkvu Krista Spasitelja u Moskvi te na oltaru pjevale i molile se Bogorodici da ih oslobodi Putina.

 • Zagrebačka interpretacija globalnih antikapitalističkih prosvjeda

  Zagrebačka interpretacija globalnih antikapitalističkih prosvjeda

  Okupacija, prakticiranje direktne demokracije ili cirkus – teško je razabrati što se od te tri stvari doista dogodilo u subotu na centralnom zagrebačkom trgu.

 • Radnice Uzora poslale poruku s Rive

  Radnice Uzora poslale poruku s Rive

  "Dođi Bruno da ti vidim tijelo, ušit ću ti prugasto odijelo", najslikovitiji je transparent kojem su radnice splitskog Uzora poručile u nedjelju još jednom što misle o većinskom vlasniku posrnule tvrtke Brunu Orešaru. Na braniteljski prosvjed na Rivu uputile su se ispred hotela "Goli i bosi", bivše upravne zgrade Uzora, inače prve zgrade koju je Orešar prodao. "Sada je ista priča, kao i na početku rata. Dok su oni ratovali, mi smo šile uniforme i nosile pakete, a sada ponovno moramo biti svi zajedno i boriti se za pravdu", kazala je Ljiljana Šućur, predstavnica sindikata u Uzoru.

 • Hoće li žene srušiti Berlusconija?

  Hoće li žene srušiti Berlusconija?

  Kad je već cijeli svijet navikao da se premijer Italije Silvio Berlusconi ponaša kao klaun, kad je postao predmet opće sprdnje, a Italija primjer nemoći građana i (...)

 • Talijanke prosvjeduju: "Italija nije bordel"

  Talijanke prosvjeduju: "Italija nije bordel"

  Deseci tisuća žena okupile su se u nedjelju u više od 60 talijanskih gradova u prosvjedima osude premijera Berlusconija za kojeg smatraju da svojim seksualnim skandalima degradira žene. Talijansko pravosuđe nedavno je otvorilo istragu o zbog afere nazvane "Rubygate" u kojoj je šef vlade osumnjičen za zloporabu položaja i prostituciju s maloljetnicom, i za brojne Talijanke taj skandal je bio kap koja je prelila čašu. BBC javlja kako su viđeni su transparenti 'Italija nije bordel'.

 • Kumice prosvjedovale na Dolcu

  Kumice prosvjedovale na Dolcu

  Upravitelji zagrebačkih tržnica u petak su obavijestili kumice koje na štandovima prodaju sir i vrhnje da, dok tržnica ne nabavi hladnjake, ne moraju dolaziti na posao, pa su one jutros oko 8 sati prosvjedovale na tržnici Dolac. Ni danas kumice nisu zaboravile ponijeti sa sobom ono što ih predstavlja i hrani njihove obitelji pa slučajnim prolaznicima dijele sir i vrhnje. Vjerojatno bi opet mogle upasti u nevolje ukoliko se Sanitarna inspekcija odluči prošetati centrom Zagreba. Prodavačice su se okupile na prosvjedu s parolama 'Uništavate trbuh Zagreba','"Hoćemo raditi', 'Želimo hraniti i školovati svoju djecu', "Trujete nas vi a ne sir", "Hoćemo svoja prava i slobodnu prodaju sira"...

 • Vjerujte iskazu žene!

  Vjerujte iskazu žene!

  Danas su aktivistice Autonomne ženske kuće uz potporu aktivistica drugih organizacija za prava žena: Centra za žene žrtve rata, Kontre i CESI, uručile zahtjeve Ministarstvu unutarnjih poslova, Ministarstvu pravosuđa, Državnom odvjetništvu i Centru za socijalnu skrb Grada Zagreba. Potaknute nedavnim nemilim događajima u kojima su dvije žene izgubile živote kao žrtve partnerskog nasilja, aktivistice su nadležnim institucijama uručile zahtjeve kojima traže učinkovitiju zaštitu žena. Aktivistice od Ministarstva unutarnjih poslova zahtijevaju odvojeno ispitivanje zlostavljača i žrtve.

Stup srama

Iz drugih medija

AEM