Članci s tagom: prostitucija

 • Zviždačica: UN-ove snage zataškavaju trgovinu ženama

  Zviždačica: UN-ove snage zataškavaju trgovinu ženama

  Policajka i majka troje djece, Kathryn Bolkovac, nadala se novom početku kada se prijavila za služenje u mirovnima snagama UN-a u Bosni.

 • Dućan sa "ženama na prodaju" upozorava na problem trgovanja ljudima

  Dućan sa "ženama na prodaju" upozorava na problem trgovanja ljudima

  Kupci u prometnom trgovačkom centru u Tel Avivu prošloga su tjedna ostali neugodno iznenađeni kada su među mnogobrojnim uobičajenim izlozima naišli na jedan prepun mladih djevojaka. Svaka od djevojaka imala je vlastitu etiketu s odgovarajućim podacima o njenoj dobi, visini, dimenzijama te zemlji podrijetla. Organizatori ove neobične kampanje ističu kako im je cilj senzibilizirati javnost za problem trgovine ženama.

 • Žrtve trgovine ljudima u osamdeset posto slučajeva su žene

  Žrtve trgovine ljudima u osamdeset posto slučajeva su žene

  Žrtva trgovine ljudima u osamdeset posto slučajeva je žena, lošijeg socijalnog položaja, stara u prosjeku 25 godina. 'Mlade žene uglavnom zavedu obećanjima o boljem životu u inozemstvu i o dobroj zaradi, vrlo brzo i na lak način', pojasnila je Đurđica Kolarec, koordinatorica mreže Petra. Od 2002. u Hrvatskoj je otkriveno 89 žrtava trgovine ljudima. Samo u ovoj godini pet: četiri žene, većina ih je iz Hrvatske i muškarac iz Rumunjske. Žene su uglavnom iskorištavane u prostituciji, djeca najčešće u prošnji, muškarci u radnoj eksploataciji.

 • Seksualne radnice-označene i na meti

  Seksualne radnice-označene i na meti

   Više od polovine osoba u Registru seksualnih prijestupnika Louisiane -koji je namijenjen silovateljima i zlostavljačima djece-  siromašne su žene osuđene za prostituciju.

  Od 861 seksualnog prijestupnika trenutno registriranog u New Orleansu, 483 su osuđena zbog zločina protiv prirode i većina njih su žene.

 • Ženske udruge traže dekriminalizaciju prostitutki

  Ženske udruge traže dekriminalizaciju prostitutki

  Nevladine udruge za zaštitu prava žena zauzimaju se za to da se u novome kaznenom i prekršajnom zakonu počnu kažnjavati osobe koje plaćaju seksualne usluge i da se dekriminaliziraju prostitutke, za koje tvrde da su isključivo žrtve nasilja.

 • Belle de Jour - medijska legenda o sretnoj prostitutki s lošim posljedicama po čitateljice

  Belle de Jour - medijska legenda o sretnoj prostitutki s lošim posljedicama po čitateljice

  Belle de Jour - pod ovim pseudonimom znanstvenica Brooke Magnanti šest je dugih godina anonimno opisivala svoja iskustva kao escort-djevojke.

 • Što nije u redu s prostitucijom

  Ovaj tekst predstavlja govor Rebecce Mott na debati "Što nije u redu s prostitucijom" u sklopu manifestacije Feminizam u Londonu 2009. Tekst je prevela (...)

 • Vlasnica kaštelanskog kafića mlade konobarice tjerala na prostituciju, spasila ih Lidija Šunjerga

  Vlasnica kaštelanskog kafića mlade konobarice tjerala na prostituciju, spasila ih Lidija Šunjerga

  Kaštelanska policija počela je istragu koja se povezuje s maloljetničkom prostitucijom koja navodno postoji u caffe baru "Goga" smještenom na rivi u Kaštel Starome. Slobodnoj Dalmaciji javile su se dvije djevojke koje su otkrile zastrašujuće radnje s kojima su se susretale i koje su proživljavale tijekom sezonskog rada u kafiću.

 • Hrvatska je raj za trgovce ljudima

  Hrvatska je raj za trgovce ljudima

  Američki State Department je u svom godišnjem izvješću objavio da je Hrvatska 'izvor, tranzitna zemlja i odredište' za trgovinu ljudima.

 • Zataškava li policija osječku aferu?

  Zataškava li policija osječku aferu?

  Niz kontradiktornosti koje je policija iznijela na tiskovnoj konferenciji u Osijeku povodom rezultata istrage o lancu maloljetničke prostitucije, tvrdeći da on ne postoji, ozbiljno dovodi u sumnju njihove teze. Pogotovo onaj dio koji su iznijeli lokalni policajci, što pokazuje i zašto je odlučeno da u Osijek dođe Krunoslav Borovec.

<< < 4 5 6 7 8 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM