Članci s tagom: predrasude

 • Zašto ljudima oko sebe nikad ne govorim da sam feministkinja?

  Zašto ljudima oko sebe nikad ne govorim da sam feministkinja?

  Ja sam feministkinja. To se možda uopće ne čini kao tajna. Naposljetku, objavila sam to na Facebooku, na Twitteru i na vlastitoj web stranici.

 • 2012. - godina kada je postalo prihvatljivo kriviti žrtve za seksualne napade

  2012. - godina kada je postalo prihvatljivo kriviti žrtve za seksualne napade

  Na sudu u Caernarfonu (Wales) je tijekom ovog mjeseca donesena osuđujuća presuda četrdesetdevetogodišnjaku za silovanje tinejdžerice. Tijekom čitanja presude sudac (...)

 • Kontroverza oko 'princeza znanstvenica'

  Kontroverza oko 'princeza znanstvenica'

  Kad god se Erika Ebbel Angle u svojoj televizijskoj emisiji pojavi s tijarom i lentom koju je osvojila kao Miss Massachusettsa, sva djeca u publici (...)

 • Američki mentalitet Ku Klux Klana

  Američki mentalitet Ku Klux Klana

  Ku Klux Klan (ime potječe od grčke riječi kuklos što označava krug, te modificirane riječi klan), američka je teroristička organizacija osnovana (...)

 • Kako to misliš, ne želiš djecu?!

  Kako to misliš, ne želiš djecu?!

  Cameron Diaz priznaje da joj ne smeta to što nije majka. No malo je onih (bilo žena, bilo muškaraca), koji će podržati takav stav. Cameron Diaz mi je (...)

 • Pet načina na koji su moderni muškarci odgojeni da mrze žene!

  Pet načina na koji su moderni muškarci odgojeni da mrze žene!

  Razlike između muškaraca i žena, a posebno predrasude prema ženama, prisutne su otkako je svijeta i vijeka. No, nasuprot modernim prikazima tih razlika, postoje i neki (...)

 • Kršćanski portal "Križ života": Kaznimo svećenike širitelje mržnje!

  Kršćanski portal "Križ života": Kaznimo svećenike širitelje mržnje!

  U medijima je posljednjih mjeseci zabilježeno nekoliko nesankcioniranih katoličkih svećenika koji djeluju u Republici Hrvatskoj, a koji svojim neprimjerenim izjavama pozivaju na mržnju, diskriminaciju, nasilje ili, pak, hvale i veličaju ustaški pokret, Nezavisnu državu Hrvatsku i zločinca Antu Pavelića. Pritom navodimo dva posljednja slučaja − svećenika don Ivana Turića, koji je javno veličao ustaštvo, te kastavskog župnika i svećenika Franju Jurčevića, koji potiče na mržnju i diskriminaciju, fizičke obračune s homoseksualcima i koji diskriminira žene na način da ljudima smatra samo muškarce, dok su mu žene druga kategorija.

 • Papine diskriminatorne izjave ugrožavaju zdravlje muškaraca i žena

  Papine diskriminatorne izjave ugrožavaju zdravlje muškaraca i žena

  "Neodgovorne i diskriminatorne izjave i učenja o seksualnosti, seksualnom zdravlju i dobrobiti, dovode zdravlje i živote muškaraca i žena u opasnost" izjavljuju dvije vodeće britanske dobrotvorne organizacije FPA (Family Planning Association) i NAT (National AIDS Trust) u OTVORENOM PISMU o stavovima Pape Benedikta XVI o seksualnom zdravlju uoči njegovog prvog posjeta Velikoj Britaniji. Naučavajući da je moderna kontracepcija "istinski zla", katolička crkva sprječava žene, uključujući udane žene, da odaberu da li će imati ili ne imati djecu, kada će to učiniti i koliki će biti razmak između poroda.

 • Zora uputila nakladi Algoritam prosvjedno pismo

  Zora uputila nakladi Algoritam prosvjedno pismo

  U vremenu kad mladi u formalnom obrazovanju ne dobivaju informacije o seksualnosti i intimnim odnosima koje bi trebali, a roditelji imaju sve manje vremena za njih, čitanje ovakve knjige smatram ne samo neprikladno, nego u najmanju ruku i opasno.
  Ono što odrasli procijene kao smiješno, mladi bi vrlo lako mogli procijeniti da je to točna informacija i time se voditi.

<< < 2 3 4 5 6

Stup srama

Iz drugih medija

AEM