Članci s tagom: pravosudje

 • Hrvatski sudovi su homofobični!

  Hrvatski sudovi su homofobični!

  Republika Hrvatska usvojila je više zakona koji zabranjuju diskriminaciju na temelju spolne orijentacije, ali ti zakoni se ne primjenjuju jer u hrvatskom sudstvu vlada homofobija i neznanje. Upravo iz navedenih razloga danas 17. svibnja 2011. godine na Međunarodni dan borbe protiv homofobije aktivisti/ce udruga Iskorak i Kontra simbolično odjeveni u suce i sutkinje uručili su Ministarstvu pravosuđa svoju "presudu" kojom utvrđuju postojanje homofobije i nepoznavanja antidiskriminacijskog zakonodavstva.

 • Oscari i Zlatne maline za rodnu ravnopravnost u sudskim procesima

  Oscari i Zlatne maline za rodnu ravnopravnost u sudskim procesima

  Organizacija Women's Link Worldwide predstavlja po drugi put godišnju nagradu Gender Justice Uncovered koju dodjeljuje za najbolje i najgore odluke/presude koje se tiču rodne ravnopravnosti u sudskim procesima, na engleskom i španjolskom jeziku. Žiri će dodijeliti svojevrsne Oscare i Zlatne maline prigodno nazvane Gavel(Čekić)i Bludgeon(Toljaga) i to brončanu, srebrnu i zlatnu nagradu  za tri odluke koje najbolje promoviraju rodnu ravnopravnost i za tri najgore seksističke odluke.

 • ŽENE SILOVANE TIJEKOM SUKOBA U BiH JOŠ ČEKAJU NA PRAVDU

  "Ovaj narod zaboravi sve. Oni zaboravljaju nas žrtve. Ali ja nikada neće zaboraviti što se meni dogodilo." (...)

 • Za sve utjecajne bjegunce svijeta još nije sve izgubljeno...

  Za sve utjecajne bjegunce svijeta još nije sve izgubljeno...

  U subotu 26.09. uhićen je u Zurichu poznati poljski režiser Roman Polanski . Na temelju tjeralice izdane u SAD-u daleke 1978 tereti ga se za silovanje (...)

 • Još jedna žrtva policije i pravosuđa

  Još jedna žrtva policije i pravosuđa

  Koliko žena trebaju ubiti njihovi partneri da bi policija i pravosuđe počeli raditi svoj posao? Prije nekoliko mjeseci Hrvatsku je potreslo stravično ubojstvo u sred dana u Ozlju kada je muškarac ubio svoju partnericu i njezinu kćer, a sinoć se nova tragedija desila u Poreču. U oba slučaja radilo se o muškarcima već prijavljivanim za nasilje, a sustav nije poduzeo gotovo ništa da spriječi najgore.

 • Niti jedna tužba koju su podnijele žene protiv poslodavaca nije riješena u njihovu korist

  Niti jedna tužba koju su podnijele žene protiv poslodavaca nije riješena u njihovu korist

  Iris Androšević Pinjuh o razlozima otkaza u zaštitarskoj tvrtki Sokol Marić obaviještena je pismenim putem. Pojašnjeno joj je da ostala bez posla na mjestu tajnice jer se za vrijeme kolektivnog godišnjeg odmora nije pojavila na radnom mjestu.

 • Muškarci vladaju, a žene rade i sude nam

  Muškarci vladaju, a žene rade i sude nam

  Žene nam sude, a muškarci vladaju pravosuđem! Uzme li se u obzir da pred lice pravde dolaze najčešće muškarci, kojima mnogobrojne sutkinje "režu" novčane, zatvorske kazne, rastavljaju ih, dijele im imovinu, ta bi se podjela uloga sudaca i sutkinja mogla shvatiti i kao ravnoteža.

<< < 1 2 3

Stup srama

Iz drugih medija

AEM