Članci s tagom: prava

 • Ovo su najgore zemlje na svijetu za radništvo!

  Ovo su najgore zemlje na svijetu za radništvo!

  Na Trećem svjetskom kongresu Međunarodne konfederacije sindikata (ITUC) , koji se od 18. do 23. svibnja održavao u Berlinu, prezentiran je indeks radničkih prava u (...)

 • Svaka deseta žena u BiH žrtva je nasilja

  Svaka deseta žena u BiH žrtva je nasilja

  "Studija o rasprostranjenosti nasilja nad ženama u BiH pokazuje da je 47 posto žena u BiH bar jednom u životu bilo izloženo nekom obliku nasilja", izjavila je u (...)

 • Zakon o zaštiti silovanih osoba

  Zakon o zaštiti silovanih osoba

  Skupština Kosova usvojila je nacrt zakona o izmjeni i dopuni Zakona o statusu i pravima palih boraca, invalida, veterana, pripadnika OVK i civilnih žrtava rata i (...)

 • Vjetar u leđa sindikalnoj borbi protiv outsourcinga

  Vjetar u leđa sindikalnoj borbi protiv outsourcinga

  Pravomoćna presuda zagrebačkog Županijskog suda, po kojoj agencije za privremeno zapošljavanje moraju radnicima/ama koje su ustupili tvrtkama uz istu plaću za isto (...)

 • 'Žene su ponovno prisiljene boriti se za davno postignuta prava'

  'Žene su ponovno prisiljene boriti se za davno postignuta prava'

  Povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena, u Zagrebu je održan prosvjed na kojem je upozoreno na svakodnevnu diskriminaciju žena na tržištu rada, kao i pogubne odredbe (...)

 • U Indiji je kći (još)

  U Indiji je kći (još)

  Dva najnovija slučaja silovanja strankinja u Indiji su na tu zemlju ponovno bacila loše svjetlo. Nasilje protiv žena je duboko ukorijenjeno u indijsko društvo.

 • Sjedni pored drugačije

  Sjedni pored drugačije

  Mnogo puta sam doživjela neku vrstu diskriminacije. Nikad me to nije toliko diralo jer sam razumjela da neki određeni ljudi ne umiju shvatiti drugačijeg od sebe.

 • Moj sin nosi haljine, i što sad?

  Moj sin nosi haljine, i što sad?

  Više od 15 godina sam policajac. Po struci detektiv, trenutno sam zaposlen kao viši policajac koji poučava nove policajce za ulicu. Prije toga radio sam kao (...)

 • Otmice romske djece često prolaze bez pažnje

  Otmice romske djece često prolaze bez pažnje

  Kako se širila panika o otmicama djece 'blijede puti' od strane kriminalnih bandi Roma, tako su internacionalni mediji ignorirali činjenicu da su Romi/kinje zapravo (...)

 • Partneru/ici u istospolnoj zajednici skrb o djetetu

  Partneru/ici u istospolnoj zajednici skrb o djetetu

  Zakonom o životnom partnerstvu, u čiji smo nacrt imali uvid, a koji će uskoro biti upućen u javnu raspravu, u 84 članka bit će detaljno regulirana prava istospolnih (...)

<< < 1 2 3 4 5 > >>

Iz drugih medija

AEM