Članci s tagom: povorka-ponosa

 • Gay policajci podržali Beograd Pride

  Gay policajci podržali Beograd Pride

  Glavni inspektor policije Nizozemske i predsjednik Udruge europskih gay policajaca (EGPA) uputio je pismo podrške organizatorima beogradske Parade ponosa.

 • U Moskvi neće biti gay pridea idućih 100 godina

  U Moskvi neće biti gay pridea idućih 100 godina

  Nakon što su u petak članice punk rock skupine Pussy Riot Nadežda Tolokonjikova, Ekaterina Samucevič i Marija Aljohina osuđene na dvije godine (...)

 • Vojnikinje i vojnici u uniformama marširali na gay prideu!

  Vojnikinje i vojnici u uniformama marširali na gay prideu!

  Ministarstvo obrane Sjedinjenih Američkih Država dopustilo je svojim službenicima/cama marširati u uniformama na gay paradi koja se održala 21. srpnja u San Diegu.

 • Moskva i dalje bez gay pridea

  Moskva i dalje bez gay pridea

  Zahtjev LGBT aktivista i aktivistica da im se odobri održavanje godišnjeg Gay pride a u Moskvi u narednih 100 godina, na Gradskom je sudu dobio (...)

 • Povorka ponosa zavila Zagreb u tisuću duginih boja

  Povorka ponosa zavila Zagreb u tisuću duginih boja

  "Ništa mi ne nedostaje, ali mojoj majci i njenoj partnerici nije lako zbog nepostojanja zakonskih okvira koji se tiču LGBT obitelji. Svoj djeci koja žive u takvim (...)

 • Mađarske vlasti zabranile održavanje Povorke Ponosa

  Mađarske vlasti zabranile održavanje Povorke Ponosa

  Načelnik policije u Budimpešti izdao je 6. travnja priopćenje o zabrani održavanja LGBT Povorke ponosa planirane za 7. srpnja 2012. Amnesty International (...)

 • SPLIT- Najbolja reklama za ZAGREB

  SPLIT- Najbolja reklama za ZAGREB

  Najveći je dalmatinski grad uoči PRIDEa bio inkubator primitivizma, netolerancije i diskriminacije, grad u kojem je sve najavljivalo subotnji sumrak ljudskih i (...)

 • Zemlje članice EU nejednako postupaju prema LGBT osobama

  Zemlje članice EU nejednako postupaju prema LGBT osobama

  Europska agencija za temeljna prava (FRA) izradila je iscrpan izvještaj o položaju LGBT osoba u Europskoj uniji, pod nazivom 'Homofobija, transfobija i diskriminacija zbog seksualne orijentacije i rodnog identiteta'. U njemu se zaključuje da se u nekim članicama EU položaj LGBT osoba popravlja, zahvaljujući zakonima i društvenoj praksi, dok se u drugima prava LGBT osoba zanemaruju i ograničavaju.

 • Mladići protiv nasilja

  Mladići protiv nasilja

  Povodom nedavnih nasilnih događaja na beogradskom Pride-u i divljanja navijačkih grupa u Italiji, Inicijativa mladića obratila se javnosti a njihovo pismo pročitajte (...)

 • Parada ponosa prošla bez incidenata, huligani napali policiju

  Parada ponosa prošla bez incidenata, huligani napali policiju

  "Parada ponosa" sa više od hiljadu učesnika prošla je centrom Beograda bez incidenata, do Studentskog kulturnog centra. Učesnici "Parade" su posle okupljanja i otvaranja skupa u parku Manjež prošetali Nemanjinom ulicom, Ulicom kneza Miloša i Masarikovom, kako je i planirano. Učesnici kolone uzvikivali su parole poput "Solidarno protiv fašizama", a na čelu kolone je veliki transparent "Možemo zajedno". Manifestaciji prisustvuje ministar za ljudska i manjinska prava Svetozar Čiplić, predstavnici DS-a i LDP-a, nevladinih inicijativa...

Stup srama

Iz drugih medija

AEM