Članci s tagom: povorka-ponosa

 • Prva Povorka ponosa u Makedoniji?

  Prva Povorka ponosa u Makedoniji?

  U suradnji nekoliko nevladinih udruga sprema se prvi Skoplje Pride ! Objavljeno je to na službenom Facebook profilu udruge LGBT United Macedonia koji su naveli kako (...)

 • 'Nema opravdanja za zabranu beogradskog Pridea'

  'Nema opravdanja za zabranu beogradskog Pridea'

  Ne postoji dovoljna svijest javnosti o problemima s kojima se LGBTIQ osobe svakodnevno susreću. Diskriminacija i nasilje nisu adekvatno procesuirani od strane policije (...)

 • Gay policajci podržali Beograd Pride

  Gay policajci podržali Beograd Pride

  Glavni inspektor policije Nizozemske i predsjednik Udruge europskih gay policajaca (EGPA) uputio je pismo podrške organizatorima beogradske Parade ponosa.

 • U Moskvi neće biti gay pridea idućih 100 godina

  U Moskvi neće biti gay pridea idućih 100 godina

  Nakon što su u petak članice punk rock skupine Pussy Riot Nadežda Tolokonjikova, Ekaterina Samucevič i Marija Aljohina osuđene na dvije godine (...)

 • Vojnikinje i vojnici u uniformama marširali na gay prideu!

  Vojnikinje i vojnici u uniformama marširali na gay prideu!

  Ministarstvo obrane Sjedinjenih Američkih Država dopustilo je svojim službenicima/cama marširati u uniformama na gay paradi koja se održala 21. srpnja u San Diegu.

 • Moskva i dalje bez gay pridea

  Moskva i dalje bez gay pridea

  Zahtjev LGBT aktivista i aktivistica da im se odobri održavanje godišnjeg Gay pride a u Moskvi u narednih 100 godina, na Gradskom je sudu dobio (...)

 • Povorka ponosa zavila Zagreb u tisuću duginih boja

  Povorka ponosa zavila Zagreb u tisuću duginih boja

  "Ništa mi ne nedostaje, ali mojoj majci i njenoj partnerici nije lako zbog nepostojanja zakonskih okvira koji se tiču LGBT obitelji. Svoj djeci koja žive u takvim (...)

 • Mađarske vlasti zabranile održavanje Povorke Ponosa

  Mađarske vlasti zabranile održavanje Povorke Ponosa

  Načelnik policije u Budimpešti izdao je 6. travnja priopćenje o zabrani održavanja LGBT Povorke ponosa planirane za 7. srpnja 2012. Amnesty International (...)

 • SPLIT- Najbolja reklama za ZAGREB

  SPLIT- Najbolja reklama za ZAGREB

  Najveći je dalmatinski grad uoči PRIDEa bio inkubator primitivizma, netolerancije i diskriminacije, grad u kojem je sve najavljivalo subotnji sumrak ljudskih i (...)

 • Zemlje članice EU nejednako postupaju prema LGBT osobama

  Zemlje članice EU nejednako postupaju prema LGBT osobama

  Europska agencija za temeljna prava (FRA) izradila je iscrpan izvještaj o položaju LGBT osoba u Europskoj uniji, pod nazivom 'Homofobija, transfobija i diskriminacija zbog seksualne orijentacije i rodnog identiteta'. U njemu se zaključuje da se u nekim članicama EU položaj LGBT osoba popravlja, zahvaljujući zakonima i društvenoj praksi, dok se u drugima prava LGBT osoba zanemaruju i ograničavaju.

Stup srama

Iz drugih medija

AEM