Članci s tagom: povjerenstvo-za-ravnopravnost-spolova

 • Žene na izborne liste: radni sastanak Povjerenstva za ravnopravnost spolova Splitsko-dalmatinske županije

  U najvećoj Hrvatskoj županiji od 16 gradova samo jedan ima ženu za gradonačelnicu, a čak tri gradska vijeća u svojem sastavu nemaju niti jednu predstavnicu (...)

 • Ivanka Luetić-Boban: Žene se nadaju boljem

  Ivanka Luetić-Boban: Žene se nadaju boljem

  Živimo u 21. stoljeću, u doba demokracije i moderne tehnologije, a ženama nikada nije bilo teže; u Hrvatskoj su žene obrazovanije, brojnije i dulje žive, a u društvu su gotovo nezamjetne - tako o položaju žena danas govori Ivanka Luetić-Boban, predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

 • Uravnotežimo se i u Primorsko-goranskoj županiji

  Uravnotežimo se i u Primorsko-goranskoj županiji

  I Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Primorsko-goranske županije pokrenulo je kampanju za više žena u politici. U Primorsko-goranskoj županiji niti jedna žena ne obnaša načelničku i gradonačelničku funkciju, a svega 18,4% ih sudjeluje u predstavničkim tijelima.

   

 • Kampanja za više žena na lokalnim izborima

  Kampanja za više žena na lokalnim izborima

  Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Splitsko-dalmatinske županije pokrenulo je kampanju za više žena na lokalnim izborima te smo tim povodom razgovarale s Ivankom Luetić Boban, predsjednicom Povjerenstva. Od 16 gradova samo je jedna gradonačelnica, nema niti jedne načelnice, u županijskom Poglavarstvu je samo zamjenica župana, a u županijskoj skupštini žene čine svega 7%.

 • Bez žena više ne može

  Bez žena više ne može

  Na nastavak kampanje "Bez žena više ne može" i novi Zakon o ravnopravnosti spolova novigradske je vijećnike uoči izbora, na njihovoj posljednjoj sjednici, podsjetila predsjednica gradskog povjerenstva za ravnopravnost spolova Katarina Nemet.

 • "Ukoliko u politici nema žena, govorimo o krnjoj demokraciji"

  Tematska sjednica Odbora za ravnopravnost spolova skupštine Zadarske županije na temu "Žene na lokalnim izborima 2009. godine" održana je jučer u prostorima Doma županije. Ovoj sjednici cilj je bio potaknuti javnu rapravu o primjeni Zakona o ravnopravnosti spolova u dijelu koji se odnosi na političke stranke, odnosno političku partcipaciju žena i njihovo uključivanje na stranačke liste na predstojećim izborima.

 • Ideološki praznik borbe za ljudska prava

  Dan žena nije sladunjavi, ženski praznik, nego ideološki praznik borbe za ljudska prava i prava rada, iako se u zadnje vrijeme sveo na karanfile i ruže. Činjenica je da sva prava žena nastaju i nestaju u tom jednom danu, izjavila je predsjednica Županijskog povjerenstva za ravnopravnost spolova Irena Gregorović-Filipčić na press konferenciji na kojoj je najavljena kampanja "Uravnotežimo se", posvećena povećanju učešća žena u političkom životu.

 • Dan žena

  Ako se pitate što se sve događa uoči i/ili povodom Dana žena slijedi kratki Libelin pregled:

  U Rijeci se od 5. do 7.3. održava filmski festival "Ženski film".
  U Varaždinu 6. 3. Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Varaždinske županije organizira okrugli stol na temu sudjelovanja žena na izborima. Okrugli stol će se održati u Županijskoj palači u 11 sati (Franjevački trg 7).

 • Što žene unose u politiku?

  Što žene unose u politiku?

  U Čakovcu je održan okrugli stol na temu "Što žene unose u politiku", a čija je svrha bila potaknuti javnu raspravu o primjeni Zakona o ravnopravnosti spolova u dijelu koji se odnosi na političke stranke, odnosno na uključivanje žena na stranačke liste na predstojećim izborima predstavničkih tijela lokalne i regionalne samouprave.

 • Istra je već spremna za županicu, ali stranke nisu

  Istra je već spremna za županicu, ali stranke nisu

  Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Istarske županije organiziralo je danas okrugli stol o sudjelovanju žena na lokalnim izborima, pod motom "Bez žena se više ne može. 52 posto žena traži najmanje 40 posto vlasti". Okruglom stolu odazvale su se gotovo sve političke stranke i nezavisne liste Istre.

<< < 1 2 3 > >>

Iz drugih medija

AEM