Članci s tagom: povjerenstvo-za-ravnopravnost-spolova

 • 10 godina Zakona o ravnopravnosti spolova

  10 godina Zakona o ravnopravnosti spolova

  Prvi panel Ženske platforme +2 koja se ove godine održala 4. i 5. u Hotelu Panorama u Zagrebu započeo je temom 10 godina Zakona ravnopravnosti spolova: što smo (...)

 • U Vukovaru osnovana udruga za promicanje ravnopravnosti spolova

  U Vukovaru osnovana udruga za promicanje ravnopravnosti spolova

  Početkom rujna u Vukovaru je osnovan i registriran Centar za istraživanje, edukaciju i promicanje ravnopravnosti spolova ŽAR. Sjedište Centra ŽAR je u Vukovaru, a djelovat će na području cijele Republike Hrvatske. Prema riječima koordinatorice Milene Babić, Centar ŽAR je osnovan sa svrhom promicanja rodne ravnopravnosti i osiguranja jednakih mogućnosti za sve.

 • Žene u poduzetništvu još uvijek u manjini

  Žene u poduzetništvu još uvijek u manjini

  Iako su žene većina u svjetskoj populaciji, one su u poduzetništvu manjina zbog socijalnog i ekonomski nepovoljnog položaja u odnosu na muškarce. Razlozi manje zastupljenosti žena u poduzetništvu leže, između ostalog, u tradicionalnim pogledima o ulozi žene u društvu, kao i u otežanom pristupu financijskim resursima i nedovoljnim kontaktima. Žene su danas obrazovane, sposobne i pouzdane vlasnice i suradnice, te im na poslu nije potreban poseban tretman, treba im samo dati priliku da se dokažu, te rješavati predrasude koje još postoje.

 • Patrijarhalni mentalitet u Istri se sporo mijenja

  Patrijarhalni mentalitet u Istri se sporo mijenja

  Snježana Mekota , vijećnica u trećem mandatu u Gradskom vijeću Poreča rođena je 1949. u Rijeci, gdje je završila prvi stupanj Ekonomskog fakulteta.

 • Bez pravih ljudi, nema ni prave politike

  Bez pravih ljudi, nema ni prave politike

  Mirela Gajić jedna je od mlađih članica Županijske skupštine Zagrebačke županije, a ujedno je i članica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Zagrebačke županije.

 • Žalosno je kad vlasti ne vide problem nasilja

  Žalosno je kad vlasti ne vide problem nasilja

  Verica Rupčić treći je mandat članica županijske skupstine Koprivničko-križevačke županije ispred Hrvatske demokratske zajednice, a od ovog mandata je i predsjednica (...)

 • Domine obilježavaju 16 dana aktivizma protiv nasilja prema ženama

  Domine obilježavaju 16 dana aktivizma protiv nasilja prema ženama

   Kao i svake godine od svog osnutka "Domine" aktivno sudjeluju u međunarodnoj kampanji "16 dana aktivizma protiv nasilja prema ženama", a ove godine obilježavaju je raznim aktivnostima diljem Splitsko-dalmatinske županije. Istovremeno Domine pozdravljaju namjeru Grada Splita da osnuje Povjerenstva za ravnopravnost spolova te surađuje na ugrađivanju roda u javne politike u Splitu.

 • Rodna ravnopravnost počinje u lokalnim zajednicama

  Rodna ravnopravnost počinje u lokalnim zajednicama

  Proteklog je vikenda u organizaciji CESI održan seminar za nove lokalne vijećnike i vijećnice te članice i članove Povjerenstava za ravnopravnost spolova na temu "Ostvarenje ravnopravnosti žena i muškaraca u lokalnoj zajednici". Seminaru su prisustvovale osobe iz središnje i sjeverozapadne Hrvatske koje su zahvaljujući različitim lokalnim iskustvima imali priliku razmijeniti ideje i projekte.

 • 28% žena na svim listama u Vukovarsko-srijemskoj županiji

  28% žena na svim listama u Vukovarsko-srijemskoj županiji

  Prema provedenoj analizi broj žena je na kandidacijskim listama porastao kako za županijsku skupštinu, tako i za predstavnička tijela za većinu gradova u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Na kandidacijskim listama za skupštinu VSŽ 2005. godine našlo se 22,5% žena na svim listama, dok je na kandidacijskim listama za 2009. godinu žena za 5,5% više (28%).

 • Zajedno možemo

  Zajedno možemo

  U sklopu Projekta "Zajedno možemo" Centra za podršku i razvoj civilnog društva "Delfin" Pakrac i uz potporu Povjerenstva za ravnopravnost spolova Požeško-slavonske županije, održan je u Požegi okrugli stol.

1 2 3 > >>

Iz drugih medija

AEM