Članci s tagom: potpomognuta-oplodnja

 • I KUZ protiv predloženog Zakona o medicinskoj oplodnji

  I KUZ protiv predloženog Zakona o medicinskoj oplodnji

  Koalicija udruga u zdravstvu (KUZ) podržava zahtjev Udruge Roda i drugih civilnih inicijativa kojim se traži hitno povlačenje iz procedure prijedloga zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji jer je zbog svoje konzervativnosti, neprihvatljivih rješenja i neshvaćanja problema potpuno neprimjeren osobama s problemima neplodnosti kojima je namijenjen.

 • Kad srce kaže dijete i Poljska kaže NE!

  Hrvatska nije jedina zemlja u Europi u kojoj se danas vodi debata, vrlo emocionalna i puna uzajamnih optužbi, o prijedlogu izmjene zakona koji regulira postupke (...)

 • Premijerko, povucite antibaby zakon

  Premijerko, povucite antibaby zakon

  Kolumnistica Jutarnjeg lista Jelena Lovrić: Premijerka Jadranka Kosor hitno bi morala povući Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji koji prošli tjedan nije izglasan samo zato što je opozicija u Saboru uspjela srušiti kvorum. Štete provođenja takvog zakona višestruke su i dalekosežne.

 • Komentar: Uspon i pad Katoličke Republike

  Komentar: Uspon i pad Katoličke Republike

  Iako je premijerka Jadranka Kosor, dok je još bila Sanaderova pobočnica, kritizirala HDZ-ov Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji (MPO), on je ostao nepromijenjen, dakle represivan te štetan za zdravlje žena i demografsku politiku nacije.

 • HNS planira tužbu pred Ustavnim sudom

  HNS planira tužbu pred Ustavnim sudom

  Protiv Zakona o medicinskoj oplodnji, koji bi trebao biti usvojen danas, HNS će podnijeti tužbu Ustavnom sudu. Narodnjaci će tužbu temeljiti na diskriminaciji.

 • KAD SRCE KAŽE "DIJETE", NE KAŽE "HRVATSKA"!

  KAD SRCE KAŽE "DIJETE", NE KAŽE "HRVATSKA"!

  Udurga Roda uputila je javni apel zastupnicima/cama da ne glasuju za prijedlog zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji. Apel prenosimo u cijelosti.

 • Božji dan u Saboru

  Božji dan u Saboru

  Jučer je u Hrvatskom saboru održana dugo očekivana rasprava o prijedlogu zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji. Doduše ne znamo čemu obzirom da, kako reče zastupnica Karmela Caparin, će ionako Bog odlučiti koliko će djece biti rođeno.

 • Počela i dugo očekivana rasprava

  Prije sat vremena u Saboru je započela rasprava o prijedlogu Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji. Raspravu možete pratiti ovdje.

 • Crkva protiv umjetne oplodnje

  Crkva protiv umjetne oplodnje

  Tiskovni ured Hrvatske biskupske konferencije (HBK) oglasio se, naizgled ničim izazvan, izjavom biskupa u kojoj poručuju da osjećaju obvezu istaknuti neka temeljna načela Crkve o medicinskoj oplodnji koja "valja uzeti u obzir prilikom donošenja odluka o tom delikatnom pitanju".

 • Sindikalistice: Zakon o umjetnoj oplodnji je promašaj

  Sindikalistice: Zakon o umjetnoj oplodnji je promašaj

  U hitnoj proceduri u Saboru nalazi se Nacrt Prijedloga zakona o medicinskoj oplodnji, koji neposredno zadire u područje reproduktivnog zdravlja i reproduktivnih prava žena, smatraju u Ženskoj sekciji SSSH, a što je jednim od područja interesa zaposlenih i sindikalno organiziranih žena.

<< < 2 3 4 5 6 > >>

Iz drugih medija

AEM