Članci s tagom: potpomognuta-oplodnja

 • Institucionalno nasilje nad ženama

  Institucionalno nasilje nad ženama

  SDP je danas uputio Ustavnom sudu zahtjev za ocjenu ustavnosti Zakona o umjetnoj oplodnji tražeći da sudska rasprava bude javna. "Od Ustavnog suda očekujemo da na javnoj sjednici odluči o zakonu koji je od iznimne važnosti za Hrvatsku", rekla  je Ingrid Antičević Marinović na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u SDP-u.

 • HDZ plaća umjetnu oplodnju i nevjenčanim parovima

  HDZ plaća umjetnu oplodnju i nevjenčanim parovima

  Bez obzira jesu li u braku ili nisu, općina Blato parovima daje 10.000 kuna za svaki novi pokušaj oplodnje, i pritom ju ne zanima, kao što je slučaj sa zakonom, koliko žena ima godina, i gdje par, da li privatno ili u državnu bolnicu, u Hrvatskoj ili izvan nje, odlazi po medicinsku pomoć.

 • Ženska mreža Hrvatske predala tužbu Ustavnom sudu

  Ženska mreža Hrvatske predala tužbu Ustavnom sudu

   

  Danas točno u 10h, članice Ženske mreže Hrvatske predale su Ustavnom sudu RH u Varšavskoj 3 prijedlog za ocjenu ustavnosti Zakona o medicinskoj oplodnji.

  Nakon predavanja prijedloga za ocjenu ustavnosti članice Ženske mreže dijelile su na Cvjetnom trgu i na Trgu Bana Jelačića informativne letke o reproduktivnim pravima žena, te majice i naljepnice s natpisom "Moja maternica, moji jajnici; o njima ne mogu odlučivati državni i crkveni tajnici".

   

 • Zašto je zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji feminističko pitanje

  Zašto je zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji feminističko pitanje

  U posljednjih mjesec dana svi su mediji prepuni komentara novog zakona koji nam se prošlog petka poput giljotine spustio na vrat. U osudi restriktivnog, nestručnog i (...)

 • Vesna Kesić: In vitro veritas, ili o tome kako su žene zakoračile u političku arenu

  Vesna Kesić: In vitro veritas, ili o tome kako su žene zakoračile u političku arenu

  Po prvi puta organizirane žena upotrijebile su političku moć u obrani  svojih  interesa pred političarima koji s njihovim pravima i potrebama dilaju poput trgovačkih putnika.

 • Šaljem Zakon o MPO-u pred Ustavni sud

  Šaljem Zakon o MPO-u pred Ustavni sud

  Predsjednik Republike Stjepan Mesić za Hrvatski radio izjavio je kako smatra da je novi Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji protuustavan te će ga pokušati osporiti na Ustavnome sudu. Mesić je u razgovoru za emisiju S predsjednikom uz kavu rekao da su tim Zakonom građani dovedeni u neravnopravan položaj.

 • Tko se boji žena još?

  Tko se boji žena još?

   Ministar Milinović je u četvrtak, komentirajući zahtjeve Ogranizacije žena HSS-a za izmjenama Prijedloga zakona o medicinskoj oplodnji, na novinarsko pitanje odgovorio: "Zar mislite da se ja, kao ginekolog, bojim žena?"

 • Zakon prošao bez oporbe i HSS-a

  Zakon prošao bez oporbe i HSS-a

  Sa 70 glasova za, šest glasova protiv i jednim suzdržanim Sabor je prihvatio sporni zakon o medicinskoj potpomognutoj oplodnji.

 • HSS-ovke ruše zakon?

  HSS-ovke ruše zakon?

  Organizacija žena HSS-a Hrvatsko srce zatražila je da se sa sutrašnjeg dnevnog reda izvanredne sjednice Hrvatskog sabora skine glasovanje o prijedlogu Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji.

 • Kosor uz pomoć žena HSS-a i HSLS-a odgađa Zakon

  Kosor uz pomoć žena HSS-a i HSLS-a odgađa Zakon

  Paralelno s teškim pregovorima s koalicijskim i socijalnim partnerima, nova premijerka i predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor vodi svoju prvu veliku bitku za utjecaj u redovima vlastite stranke i to na temu Zakona o medicinskoj oplodnji. U tome su joj se pridružile i žene HSS-a te već ranije Đurđa Adlešič.

<< < 1 2 3 4 5 > >>

Iz drugih medija

AEM