Članci s tagom: potpomognuta-oplodnja

 • O MENI BRINE MZOŠ - NEPROCJENJIVO!

  O MENI BRINE MZOŠ - NEPROCJENJIVO!

  Mladi tek pred kraj osnovne škole saznaju kako se zovu njihovi spolni organi, a o temama kao što su orgazam, oralni i analni seks ne saznaju ništa tokom cijelog školovanja. Podučava ih se da su djeca nastala medicinski potpomognutom oplodnjom "klonovi" i da se "mogu osjetiti usamljena među normalno rođenom djecom" . CESI i Inicijativa mladih u subotu, 20. studenog 2010. od 11 do 13 sati na Cvjetnom trgu organiziraju akciju SEX NA EX! O MENI BRINE MZOŠ - NEPROCJENJIVO!

 • Halo, biskup pri telefonu!!

  Halo, biskup pri telefonu!!

  Crkvena anti-in vitro kampanja u Poljskoj dobila je i najnoviji nastavak. Prenosile smo već priče o projektima potpune zabrane svih metoda potpomognute oplodnje o kojima debatira poljski parlament kao i najave različnih crkvenih akcija koje bi silom svog pritiska trebale doprinijeti što skorijem donošenju najrestriktivnijeg zakona u Europi, ako ne i u svijetu.

 • Protiv zabrane pobačaja najviše Kajinovih birača/ica

  Prema aktualnim višestruko stratificiranim ispitivanjima javnog mnijenja, gotovo 85 posto građana pripada Katoličkoj crkvi, a ukupno oko 90 posto stanovništva se (...)

 • Važnost bioetičkih promišljanja?

  "Ali imaš li obitelj? Muškarca kojem se vraćaš?" "Ženu, ako baš hoćeš znati", rekla je. "Znaš li išta o uzgajanju pasa?" "Ne", rekao je.

 • Kada počinje život, a kada život postaje ljudsko biće?

  Iako službeno još nije u proceduri, zakon o abortusu već je postao vruća politička tema. Triger je bio zakon o potpomognutoj, ili umjetnoj oplodnji, čiji (...)

 • Zabrana pobačaja u službi Hebrangove kampanje?

  Zabrana pobačaja u službi Hebrangove kampanje?

  'Nadam se samo da će žene u ovoj zemlji iznaći snage za suprotstavljanje kriminalizaciji pobačaja, jer one jako dobro znaju da su one te koje jedine žrtvuju same sebe (svoje organe, zdravlje i život, u krajnjoj konzekvenci) za razvoj ploda u slučaju trudnoće, a ne nitko drugi umjesto njih. S tog aspekta nitko drugi o tome ne može imati više prava ili moralnog kredibiliteta o tome odlučivati', rekla je profesorica Galić.

 • Liječnici iz Petrove protiv pobačaja

  Liječnici iz Petrove protiv pobačaja

  Ustavni sud zatražio je mišljenje iz Petrove bolnice jer razmatra ustavnost Zakona o medicinskoj oplodnji, odnosno zabranu zamrzavanja zametaka.

  Život počinje spojem muške i ženske spolne stanice - jednoglasni je stav Etičkog povjerenstva Petrove bolnice, koje čine pročelnici svih zavoda.

 • I dalje bez dobrog zakona o potpomognutoj oplodnji

  I dalje bez dobrog zakona o potpomognutoj oplodnji

  Na dnevnom redu Sabora našle su se izmjene zakona o potpomognutoj oplodnji, no bez mogućnosti zamrzavanja zametaka i omogućavanja lječenja neplodnosti ženama bez partnera (a kamoli onima s partnericom). Kako donose Jutarnji list i Novi list, zakon je zahladio odnose u vladajućoj koaliciji, a istovremeno se otkriva i tajna potpore zakonu od strane Hrvatskog društva za humanu reprodukciju.

 • Liječnici hvale "Milinovićev" zakon

  Liječnici hvale "Milinovićev" zakon

  - Prvi put nakon 15-20 godina ulaže se u ovaj dio reprodukcijske medicine. Svima se do sada to činilo preskupim, kazao je dr. Velimir Šimunić, predsjednik Hrvatskog društva za humanu reprodukciju, na konferenciji u Klinici za ženske bolesti i porode KBC-a Zagreb u Petrovoj, koju je jučer posjetio resorni ministar Darko Milinović.

 • Horor se nastavlja

  Nakon ljetne pauze nastavlja se velika poljska debata o zakonskom rješavanju pitanja o medicinski potpomognutoj oplodnji. I prije godišnjih odmora biskupi su (...)

1 2 3 4 5 > >>

Iz drugih medija

AEM