Članci s tagom: porod

 • Žensko tijelo je lijepo... i nakon poroda!

  Žensko tijelo je lijepo... i nakon poroda!

  "Mediji su prepuni fotografija ženskog tijela. Ali ne ovakve vrste tijela." Tako kaže fotografkinja Jade Beall koja se fotografirala pet tjedana nakon što je (...)

 • 'Demografska neravnoteža zahtijeva zabranu otkrivanja spola djeteta'

  'Demografska neravnoteža zahtijeva zabranu otkrivanja spola djeteta'

  Vlasti u Armeniji žele uvesti zabranu prenatalnog određenja spola djeteta kako bi umanjili broj pobačaja koji favoriziraju muške fetuse.

 • U ime Glave obitelji

  U ime Glave obitelji

  'Tradicija hrvatskog naroda izgrađena je unutar zapadne civilizacije. Mnoga su umjetnička djela nadahnjivala ljubav muškarca i žene koja je smjerala žendbi i braku.

 • Izazovi i trendovi u maternalnoj skrbi u Hrvatskoj i Europskoj uniji - prePOROD 2013.

  Izazovi i trendovi u maternalnoj skrbi u Hrvatskoj i Europskoj uniji - prePOROD 2013.

  U organizaciji udruge Roditelji u Akciji – Roda, a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja održana je konferencija prePOROD 2013. Izazovi i trendovi u (...)

 • Sloboda porodu

  Sloboda porodu

  Dana 20.09.2012. u zagrebačkom KIC-u, i diljem države, održana je promocija dokumentarnog filma Sloboda porodu . Prikazivanje su organizirale udruge One (...)

 • Bolji tretman na porodu je važno feminističko pitanje

  Bolji tretman na porodu je važno feminističko pitanje

  Ina May Gaskin je dobitnica nagrade The Right Livelihood Award i počasna doktorica londonskog sveučilišta Thames Valley University .

 • Zašto trudnoća i porod u Hrvatskoj uglavnom ne predstavljaju pozitivna iskustva za ženu?

  Zašto trudnoća i porod u Hrvatskoj uglavnom ne predstavljaju pozitivna iskustva za ženu?

  Prva dionica iz ciklusa tribina iz bioetike, održana 7.11 u Centru za kulturu Trešnjevka, bila je posvećena trudnoći i rađanju iz etičke perspektive odnosno načinu na (...)

 • Ministar Milinović ne poznaje zakone!

  Ministar Milinović ne poznaje zakone!

  Donosimo reakciju Udruge Roda na izjave Ministra zdravstva Darka Milinovića da je porođaj kod kuće "nadrilijecnistvo" te da za njega odgovaraju majka i primalja. "Očito je da ministar Milinović nije dobro upoznat s hrvatskim zakonima. Naime, u hrvatskom zakonodavstvu ne postoje propisi koji bi kućni porod izrijekom zabranjivali - tako nešto bi značilo direktno kršenje ljudskih prava."

 • Porod kod kuće je normalna praksa u Europi

  Porod kod kuće je normalna praksa u Europi

  Večernji list objavio je priču o Zagrepčanki koja je svoje dijete odlučila roditi kod kuće uz asistenciju primalje. Problem je nastao u pokušaju da se dijete prijavi u matičnu knjigu rođenih uslijed čega je čak dijete oduzeto majci na dva dana! I dok se nitko ne pita kako na bebu staru dva dana utječe odvojenost od majke i izostanak dojenja, Večernji list se obrušava na rodilje pitajući se nije li porod kod kuće kršenje prava djeteta.

<< < 1 2 3

Stup srama

Iz drugih medija

AEM