Članci s tagom: pojas-gaze

 • Situacija u Palestini iz feminističke perspektive

  Situacija u Palestini iz feminističke perspektive

  Tadamon (arap. solidarnost ) kolektiv je iz Montréala u Kanadi koji se zalaže za jednakost i pravdu na Bliskom istoku, te u zajednicama unutar (...)

 • U Gazi se zasad primirje poštuje

  U Gazi se zasad primirje poštuje

  Iz Gaze napokon stižu prizori koji nemaju izravne veze s ratom, ubijanjem i sukobima. Cijelu noć se slavilo nakon što su palestinski i izraelski dužnosnici uz (...)

 • Zaželi želju - Gaza

  Zaželi želju - Gaza

  Loulou d'Aki je švedska fotografkinja koja posljednjih nekoliko godina radi na Bliskom istoku. Njen rad pokazuje strast prema mladima i mladosti – dobu (...)

 • Suma dvotjedne izraelske agresije: 583 ubijenih, 3.640 ranjenih

  Suma dvotjedne izraelske agresije: 583 ubijenih, 3.640 ranjenih

  Sedam osoba ubijeno je u utorak rano ujutro u novim izraelskim zračnim napadima u Pojasu Gaze , prenose svjetski mediji. Stradali su u seriji bombardiranja na južni (...)

 • Izrael nastavlja agresiju: Najmanje 172 poginulih, više od 17.000 pobjeglo iz Gaze

  Izrael nastavlja agresiju: Najmanje 172 poginulih, više od 17.000 pobjeglo iz Gaze

  Izrael je i u ponedjeljak ujutro nastavio napadati Pojas Gaze. Prema podacima UN-a, u samo sedam dana Pojas Gaze napustilo je više od 17.000 ljudi, poginule su (...)

 • Ženama zabranjeno pušenje nargile u javnosti

  Ženama zabranjeno pušenje nargile u javnosti

  Islamistički pokret Hamas zabranio je Palestinkama pušenje mirisnog duhana u nargilama u ugostiteljskim objektima u Pojasu Gaze. "Policija će spriječiti žene da u javnim prostorima puše nargile jer to naš narod pokazuje u lošem svijetlu i u suprotnosti je sa društvenim pravilima", izjavio je glasnogovornik Hamasovog MUP-a Iham al Ghusein za France presse. "Policija nam je samo poručila da više ne nudimo ženama nargile, bez ikakvog dodatnog pojašnjenja", rekao je vlasnik jednog kafića.

Stup srama

Iz drugih medija

AEM