Članci s tagom: pobacaj

 • Svi pričaju o silovanju

  Svi pričaju o silovanju

  ...i većina izrečenog su gluposti. Gdje god da se okrenemo, zadnjih dana svi pričaju o silovanju. No čini se da neki, počevši od republikanaca u Americi, (...)

 • Vaginom protiv republikanaca

  Vaginom protiv republikanaca

  Code Pink je udruga građana protiv rata i uglavnom se sastoji od ženskih članica, čije su aktivistkinje odlučile protestiranjem skrenuti pažnju medija na (...)

 • Nevolje po Toddu Akinu i desničarskoj opciji i zašto je opasno smijati im se?

  Nevolje po Toddu Akinu i desničarskoj opciji i zašto je opasno smijati im se?

  Kao što sam spomenula u jednom od članaka, gospoda iz "obećane zemlje" Amerike, gotovo da nas više ne mogu iznenaditi svojim učestalim javnim ekscesima i "provalama".

 • "Žene tijekom silovanja rijetko zatrudne, one to blokiraju"

  "Žene tijekom silovanja rijetko zatrudne, one to blokiraju"

  Republikanski kandidat za senatora iz Missourija, Todd Akin, rekao je u lokalnoj televizijskoj emisiji da žrtve, kako je on nazvao, ' legitimnog silovanja' (...)

 • Jedini dobar pobačaj je moj pobačaj

  Jedini dobar pobačaj je moj pobačaj

  Ovaj tekst počinjem pisati u 01:17, u srijedu 20. lipnja. Ležim budna i razmišljam o tome da li da napravim abortus. Pardon, u mom slučaju nije riječ o abortusu, već o najobičnijem "operativnom zahvatu", "proceduri". Vidite, moj potencijalni abortus jedan je od ´dobrih´ abortusa. Trideset i jedna mi je godina, udata sam, materijalno osigurana, rado bih iznijela ovu trudnoću. U stvari, prošlu sam godinu (nakon jednog ranijeg spontanog pobačaja) provela očajnički pokušavajući zatrudnjeti. Nažalost, liječnici mi kažu da beba koju nosim neće preživjeti.

 • 'Dragi političari, nosite se van moje maternice!'

  'Dragi političari, nosite se van moje maternice!'

  Projekt Snatchel , domišljat je i kreativan odgovor na zahtjeve američkih republikanaca prema kojima bi se prava žena uvelike smanjila.

 • Turkinje prosvjeduju protiv zabrane pobačaja

  Turkinje prosvjeduju protiv zabrane pobačaja

  "MOJE tijelo, moj izbor" , pisalo je na transparentima koji su u nedjelju preplavili jedan od glavnih trgova u Istanbulu. Na ulice je izašlo više od 3000 žena u (...)

 • Ujedinjene u borbi za zaustavljanje rata protiv žena

  Ujedinjene u borbi za zaustavljanje rata protiv žena

  UNITEWOMEN.ORG pokret organizirao je u subot, 28. travnja, čak 54 prosvjedna skupa u gradovima diljem SAD-a. Žene i muškarci okupili su se u maršu za obranu (...)

 • Časne sestre kao radikalne feministkinje

  Časne sestre kao radikalne feministkinje

  Ako ste mislili da su samo svećenici ti koji svojim "problematičnim" ponašanjem nagrđuju ugled Katoličke crkve, prevarili ste se. Washington post javlja kako (...)

 • POLJSKA: BORBA SA ZAKONOM O POBAČAJU

  POLJSKA: BORBA SA ZAKONOM O POBAČAJU

  Političke stranke poljske desnice već godinama, pod utjecajem katoličke ideologije, predlažu izmjenu ionako restriktivnog zakona o pobačaju.

Iz drugih medija

AEM