Članci s tagom: pobacaj

 • Pa što onda da se nisam rodila?

  Pa što onda da se nisam rodila?

  Prevela Franciska Cettl Uobičajen udarac u debati oko pobačaja glasi: Kako bi se tebi svidjelo da si bio/la abortiran/a? Ovo se pitanje (...)

 • INDIJA - OPASNO MJESTO ZA ŽENE

  INDIJA - OPASNO MJESTO ZA ŽENE

  Zemlja koja na svom čelu ima ženu za predsjednicu države, predsjednicu donjeg parlamenta, ministricu ruralnog razvitka i ministricu za žene i razvoj djece, koja ima i (...)

 • O pobačaju i njegovoj (ne)dostupnosti

  O pobačaju i njegovoj (ne)dostupnosti

  Prema studiji objavljenoj ovih dana u časopisu "Opstetricija i Ginekologija" , 97 % specijalista ginekologije i porodništva u SAD-u susreće se s pacijenticama (...)

 • Hoće li Mađarska zabraniti pobačaje?

  Hoće li Mađarska zabraniti pobačaje?

  Mađarska je vlada sredstvima koje je dobila iz Progress programa EU ( Program Zajednice za zapošljavanje i socijalnu solidarnost za čija sredstva mogu (...)

 • Za slobodu izbora

  Za slobodu izbora

  Ovih dana svjedočimo kako je posjet Pape iskorišten da bi se po tko zna koji put poslala poruka o "nepovredivosti ljudskog života od začeća do njegova prirodnog (...)

 • Ne tjerajmo žene na kuhinjske stolove!

  Ne tjerajmo žene na kuhinjske stolove!

  – Iskreno se nadam da Vlada neće mijenjati zagarantirano pravo žene da odlučuju o prekidu trudnoće. To bi bila katastrofa, kazala je Sanja Cesar  iz udruge CESI. U 33 godine star "Zakon o zdravstvenim mjerama za ostvarivanje prava na slobodno odlučivanje o rađanju djece"  nije se usudila dirati ni jedna hrvatska vlast. Ideju zabrane pobačaja proteklih 20 godina nije aktivno zagovarala ni jedna značajnija politička stranka.

 • Protivnici pobačaja savjetuju britansku vladu o seksualnom zdravlju

  Protivnici pobačaja savjetuju britansku vladu o seksualnom zdravlju

  Prevela Ljiljana Žegrec Grupa koja se protivi pobačaju u svim situacijama i zalaže za promoviranje apstinencije u okviru seksualnog obrazovanja odabrana je da (...)

 • Borba za pravo na izbor nikada ne prestaje

  Borba za pravo na izbor nikada ne prestaje

  Kongresnim izborima u SAD-u, održanim u 2010. godini u službu je ušlo 29 guvernera koji su protiv prava na izbor te se time broj država u kojima vlast drže protivnici (...)

 • Spolnost, reproduktivno zdravlje i prava adolescenata u srednjoj i istočnoj Europi te balkanskim državama

  Spolnost, reproduktivno zdravlje i prava adolescenata u srednjoj i istočnoj Europi te balkanskim državama

  Prevela Nada Kujundžić Izvještaj "Spolnost, reproduktivno zdravlje i prava adolescenata u srednjoj i istočnoj Europi te balkanskim državama" (...)

 • MAKEDONSKA VLADA U KAMPANJI PROTIV POBAČAJA

  MAKEDONSKA VLADA U KAMPANJI PROTIV POBAČAJA

  Prošloga tjedna makedonska vlada pokrenula je novu medijsku kampanju protiv pobačaja pod geslom: "Pravo na život, pravo na izbor". U sklopu kampanje pojavio se niz tekstova u tiskanim medijima, kao i dva video spota koji prikazuju isključivo negativne posljedice pobačaja. Udruge za ženska prava smatraju kako su podatci predstavljeni javnosti previše jednostrani, budući da ne pokrivaju sve aspekte prekida trudnoće.

Stup srama

Iz drugih medija

AEM