Članci s tagom: place

 • Štrajka više od 100.000 Slovenaca i Slovenki

  Štrajka više od 100.000 Slovenaca i Slovenki

  U Sloveniji je u srijedu ujutro počeo štrajk oko 100.000 od 160.000 zaposlenih u slovenskoj javnoj upravi, a u svim većim gradovima održavaju se od ranih popodnevnih (...)

 • Komisije za jednakost i ljudska prava daje veće plaće bijelim muškarcima!

  Komisije za jednakost i ljudska prava daje veće plaće bijelim muškarcima!

  Iz Komisije za jednakost i ljudska prava (EHRC) priznali su da su kod njih muškarci plaćeni više od žena . Izjava Komisije, koja bi poput psa čuvara trebala (...)

 • EU: Razlika u plaćama žena i muškaraca 18%

  EU: Razlika u plaćama žena i muškaraca 18%

  Odbor Europskog parlamenta za ženska prava i ravnopravnost spolova zauzeo se za više žena na vodećim položajima, smanjivanje razlika u plaćama između muškaraca i žena i donošenje mjera koje bi pomogle da žene budu manje izložene riziku od siromaštva, stoji na internetskoj stranici EP-a.
  Odbor je prošli tjedan usvojio dvije rezolucije - jednu o izazovima na polju ravnopravnosti spolova a drugu o smanjivanju siromaštva žena u EU-u.

 • Kazne za tvrtke gdje plaće muškaraca i žena nisu iste

  Kazne za tvrtke gdje plaće muškaraca i žena nisu iste

  Ministar rada i tvorac reforme Erik Woerth odbacio je kritike prema kojima se prijedlogom novog zakona diskriminiraju žene jer ih se prisiljava da rade dulje od muškaraca kako bi ostvarile potreban staž. "Problem nije duljina plaćanja, već su, kada je o ženama riječ problem same plaće: naime njihova primanja manja su od plaća muškaraca koji rade isti posao", kazao je Woerth za radio Europe 1.

 • I plaće imaju dva roda

  I plaće imaju dva roda

  U nizu ekscesnih poteza kojima Francuska proteklih tjedana privlači pozornost svekolike europske javnosti, manje zapaženo prošla je najnovija izjava francuskog (...)

 • Muškarci i dalje 22,6 posto više plaćeni od žena

  Muškarci i dalje 22,6 posto više plaćeni od žena

  U 2009. godini u kojoj je zbog krize ugašeno više od 50.000 radnih mjesta svakom je drugom radniku/ci smanjena plaća, pokazalo je istraživanje portala MojPosao. Najslabije su plaćena zanimanja koja spadaju u područje osobnih usluga, a plaćena su 47,7 posto ispod prosjeka. Upravo žene prevladavaju u slabije plaćenim zanimanjima kao što su prodavači te prosječno zarađuju tek malo iznad 3000 kuna.

 • Velike rodne i etničke razlike u plaćama

  Velike rodne i etničke razlike u plaćama

  Prevela Josipa Majić Intern-American Development Bank (IDB) u svom novom istraživanju tvrdi da autohtoni naseljenici, potomci Afrikanaca, i žene u (...)

 • Sporazumom smo osigurali perspektivu i stabilnost plaća

  Iako sporazum o plaćama koji smo noćas potpisali s vladom ima dobrih i loših strana, njime smo zaposlenima u javnim službama osigurali perspektivu i stabilnost plaća, ocijenili su čelnici sindikata javnih službi na današnjoj konferenciji za novinare.

 • EU protiv nejednakosti u plaćama

  EU protiv nejednakosti u plaćama

  Europska komisija uoči Dana žena pokreće kampanju za ukidanje razlike u plaćama između muškaraca i žena. Cilj kampanje je ukazati na problem nejednakih plaća te na načine kako riješiti taj problem.

 • Ženama više plaće samo u rudarstvu i građevinarstvu

  Ženama više plaće samo u rudarstvu i građevinarstvu

  Diskriminacija je u svim svojim pojavnim oblicima zabranjena. Pa iako to zakon jasno kaže, žene i muškarci u Hrvatskoj ne zarađuju jednako. Prema posljednim službenim statistikama žene u Hrvatskoj prosječno zarađuju 760 kuna manje od muškaraca, odnosno 426 kuna manje od prosjeka.

<< < 1 2 3 4 > >>

Iz drugih medija

AEM