Članci s tagom: parada-ponosa

 • Dragi homofobi, zadržite svoje stavove u svoja četiri zida!

  Dragi homofobi, zadržite svoje stavove u svoja četiri zida!

  Osvanula je sunčana i sparna subota, baš kakva je bila i prošle godine. Zastave duginih boja lagano trepere na povjetarcu na glavnom gradskom Trgu.

 • Kontra podnosi prijavu protiv homofobnog kastavskog župnika

  Kontra podnosi prijavu protiv homofobnog kastavskog župnika

  Kontroverzni kastavski župnik Franjo Jurčević na svom je blogu prokomentirao događaje oko Gay Pridea u Beogradu i nerede koji su nastali, svalivši krivnju za sva događanja na one koji su se samo željeli boriti za svoja prava. Piše kako je ono što se u nedjelju događalo je "dokaz da moralne nakaze i psihopati sve više ovladavaju sredstvima javnog priopćavanja, ulicama, ustanovama, gradovima". Lezbijska udruga Kontra će protiv župnika Franje Jurčevića, zbog ovih njegovih navoda, podnijeti kaznenu prijavu za poticanje na nasilje i mržnju.

 • Srbija će zabraniti neofašističke organizacije

  Srbija će zabraniti neofašističke organizacije

  Ravnatelj srpske policije Milorad Veljović potvrdio je jutros da je među 249 privedenih osoba u neredima nakon jučerašnje Parade ponosa u Beogradu u pritvoru zadržan i vođa neofašističkog pokreta Obraz, Mladen Obradović. Pokazuje li to da Srbija ovoga puta misli ozbiljno? Veljović drži Obradovića jednim od glavnih organizatora nereda te ocjenjuje da su napadi na policiju bili izuzetno organizirani, sinkronizirani te da se nisu slučajno dogodili. To je ilustrirao činjenicom da je preko 60 posto privedenih iz unutrašnjosti Srbije, što znači da je akcija očito uvježbavana.

 • Održavanje parade je pokazatelj koliko je Srbija napredovala na polju poštovanja ljudskih prava

  Održavanje parade je pokazatelj koliko je Srbija napredovala na polju poštovanja ljudskih prava

  U centru Beogradu sutra će, iz trećeg pokušaja, biti održana prva Parada ponosa. Samoj manifestaciji je prethodila verovatno najduža ikada javna rasprava. Vlast je pokazala posvećenost da Prajd bude bezbedno održan, ali je i istaknuto da je od manifestacije još važnije kakve će se promene u društvu dogoditi nakon nje ocenili su učesnici tribine. Paradi ponosa će pored ministra za ljudska i manjinska prava Svetozara Čiplića, prisustvovati i drugi dužnosnici.

 • Parada ponosa u Beogradu za tri dana

  Parada ponosa u Beogradu za tri dana

  Organizacioni odbor Parade ponosa održao je danas svoju poslednju redovnu konferenciju za štampu pred ovaj događaj koji je zakazan za 10. oktobar 2010. godine. Organizatori su ocenili da su do ovog trenutka zadovoljni situacijom koja se tiče organizovanja Parade ponosa i izrazili su svoje čvrsto uverenje da će ona biti održana u planiranom terminu. Organizacioni odbor je, uz saradnju sa državnim institucijama, održao niz sastanaka koji su se ticali bezbednosti ovog događaja.

<< < 1 2 3

Iz drugih medija

AEM