Članci s tagom: palestina

 • Najmlađa gradonačelnica na svijetu

  Najmlađa gradonačelnica na svijetu

  Bashaer Othman , 15-godišnja palestinska djevojčica preuzela je dužnost gradonačelnice Allara, grada na Zapadnoj obali i time postala najmlađa osoba na svijetu (...)

 • Jordan, kraljevstvo izbjeglica

  Jordan, kraljevstvo izbjeglica

  Jordan je bio posve logičan izbor za moje prvo bliskoistočno putovanje, dugo priželjkivano. Za razliku od drugih bliskoistočnih zemalja, nema nikakvog prikupljanja (...)

 • Orijentalizam naš svagdašnji

  Orijentalizam naš svagdašnji

  U rujnu je svijet zabilježio deset godina od smrti sjajnog intelektualca, znanstvenika, uglednog profesora, zagovarača obrazovanja i humanizma, Edwarda Saida .

 • 'Jedan holokaust ne opravdava drugi'

  'Jedan holokaust ne opravdava drugi'

  Pedesetak mladih aktivista iaktivistica okupilo se u ponedjeljak poslijepodne na poziv pokreta Occupy Croatia ispred izraelskog veleposlanstva u Zagrebu u znak (...)

 • Nemir u Gazi - nemir u meni

  Nemir u Gazi - nemir u meni

  Znate, ja ne znam što da mislim više. Skupilo se u meni bijesa, razočaranja, nade, tuge, ljubavi, nemoći. Nemoći prije svega. I dođe mi da vrištim i trčim i hodam (...)

 • Američki mentalitet Ku Klux Klana

  Američki mentalitet Ku Klux Klana

  Ku Klux Klan (ime potječe od grčke riječi kuklos što označava krug, te modificirane riječi klan), američka je teroristička organizacija osnovana (...)

 • Najmlađa gradonačelnica na svijetu

  Najmlađa gradonačelnica na svijetu

  Preuzevši mjesto gradonačelnika grada Allara, petnaestogodišnja Bashaer Othman postala je najmlađom osobom na svijetu koja trenutno obavlja takvu funkciju. Položaj gradonačelnice povjeren joj je u sklopu inicijative koja podupire osnaživanje mladih u donošenju ključnih odluka unutar palestinskih područja.

 • Pet uništenih kamera i san koji preživljava

  Pet uništenih kamera i san koji preživljava

  Zagreb Dox i ove je godine donio pregršt zanimljivih dokumentaraca, priče žilave od života i krhke i prpošne od snova. U moru svega i svačega, većinom (...)

 • Prvi radio za žene na palestinskom području

  Prvi radio za žene na palestinskom području

  Palestinski poduzetnici na Zapadnoj obali u nedjelju su svečano pustili u rad radijsku postaju namijenjenu ženama, prvu takve vrste na palestinskom području. "Nisa (žene) 96 FM", postaja na arapskom jeziku, emitirat će program u kojemu će najviše mjesta zauzimati društvene teme, posebice pitanja žena. I glavninu zaposlenih čine žene, prenosi Hina. Ova postaja će se baviti njihovim problemima, posebno žrtvama nasilja, rekla je palestinska ministrica za prava žena Rabiha Diab, koja je nazočila svečanom obilježavanju početka rada postaje.

<< < 1 2 3 4 5

Iz drugih medija

AEM