Članci s tagom: odbor-za-ravnopravnost-spolova

 • "Financijska neovisnost je preduvjet za slobodu i ravnopravnost"

  "Financijska neovisnost je preduvjet za slobodu i ravnopravnost"

  Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama saborski je Odbor za ravnopravnost spolova održao tematsku sjednicu "Život i problemi žrtava nasilja nakon izlaska iz skloništa". Kako je naglasila predsjednica Odbora Gordana Sobol, sam Odbor već tradicionalno tematskom sjednicom obilježava Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama.

 • "Žene ne mogu slobodno raspravljati u parlamentu"

  "Žene ne mogu slobodno raspravljati u parlamentu"

  Predsjednica Odbora za ravnopravnost spolova Gordana Sobol izrazila je nezadovoljstvo sa nadnaslovom koji je upotrijebljen kao uvod u vijest na portalu Net.hr, a odnosi se na održavanje Aktualnog prijepodneva u Hrvatskom saboru. "Ovako neadekvatno prezentirana vijest, pokazuje da žene eto, čak ne mogu niti slobodno raspravljati u parlamentu, a da se to ne etiketira kao "žensko čupanje"."

 • Do ravnopravnosti spolova preko telenovela

  Jedna od Libelinih dražih tema svakako je jedina nam javna televizija , o čijem shvaćanju rodne ravnopravnosti smo već nekoliko puta pisale.

 • Mlade žene u politici dvostruko diskriminirane

  Mlade žene u politici dvostruko diskriminirane

  Odbor za ravnopravnost spolova Hrvatskog sabora i CESI održali su tematsku sjednicu "Mlade i aktivne: politička participacija mladih žena". Uz predsjednicu Odbora Gordanu Sobol i članice Odbora u radu sjednice sudjelovale su predstavnice CESI-ja, lokalne i regionalne samouprave, Ureda pravobraniteljice za ravnopravnost spolova, Vladinog Ureda za ravnopravnost spolova, GONG-a i ženskih udruga.

 • Zajedno možemo

  "Delfin" Pakrac u partnerstvu s Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Požeško-slavonske županije organizira okrugli stol "Participacija žena u političkim strankama" koji će se održati 10.veljače 2009. godine u 10 sati u Požegi.

<< < 1 2

Stup srama

Iz drugih medija

AEM