Članci s tagom: ocevi

 • Osam anti-feminističkih stereotipa o očevima

  Osam anti-feminističkih stereotipa o očevima

  Iako je 21. stoljeće i dalje postoje stereotipi o očevima koji su ne samo anti-feministički, već se radi i o zastarjelom razmišljanju.

 • 'Supertate' više nisu tolika rijetkost u Južnoj Koreji

  'Supertate' više nisu tolika rijetkost u Južnoj Koreji

  U Južnoj Koreji sve je više očeva koji uzimaju roditeljski dopust , što je donedavno bila iznimno rijetka pojava u tradicionalnoj Južnoj Koreji, gdje su takvi očevi (...)

 • Znači li očinstvo kraj karijere za muškarca?

  Znači li očinstvo kraj karijere za muškarca?

  Naravno da ne! Niti bi trebalo značiti. Međutim, naše kulturne konvencije i dalje pokazuju da je situacija prilično drugačija kad su žene u pitanju.

 • Dvostruki standardi o samohranim roditeljima

  Dvostruki standardi o samohranim roditeljima

  Nedavno sam sa susjedom tračala zajedničkog prijatelja čija se supruga odselila, ostavivši ga samog s dvoje djece (stari 2 i 4 godine). "On je zaista sjajan", rekla (...)

 • U Italiji usvojen zakon koji dopušta uzimanje majčinog prezimena

  U Italiji usvojen zakon koji dopušta uzimanje majčinog prezimena

  Donji dom parlamenta u Italiji je usvojio obiteljski zakon koji djeci dopušta da uzmu i majčino prezime. Prema dosadašnjoj praksi, djeca u Italiji rođenjem automatski (...)

 • Ako si moderan otac, moglo bi biti da si i feminist

  Ako si moderan otac, moglo bi biti da si i feminist

  Odgojila me feministkinja drugog vala i pohađao sam mnoge feminističke skupove, proteste i druženja. Taj je pokret iznjedrio mnoge ideje koje su promijenile svijet i (...)

 • Sve više muškaraca ide na roditeljski dopust

  Sve više muškaraca ide na roditeljski dopust

  Jeste li znali da je Švedska prva zemlja koja je uvela plaćeni roditeljski dopust za muškarce? I da se u SAD-u broj očeva koji uzimaju roditeljski dopust u (...)

 • Zašto bi pro-choice pokret trebao govoriti o djeci

  Zašto bi pro-choice pokret trebao govoriti o djeci

  Nedavno su me podsjetili na stari slogan pro-choice pokreta, "Svako je dijete željeno dijete". Baš kao i meni omiljeni slogan "Za djecu, za obitelj, za izbor" ta (...)

 • Očevi, ne posjedujete svoje kćeri

  Očevi, ne posjedujete svoje kćeri

  U New Yorku se otac nedavno pojavio ispred škole svoje kćeri mašući lancem i lokotom, bez imalo šale, kako bi saznao tko ima spolni odnos s njegovom kćeri.

 • Svaki deseti otac pati od poslijeporođajne depresije

  Svaki deseti otac pati od poslijeporođajne depresije

  Nisu samo majke podložne poslijeporođajnoj depresiji, jer je novom američkom studijom ustanovljeno da isti problem zahvaća i deset posto očeva. Istraživači medicinskog fakulteta Eastern Virginia u Norfolku prikupili su podatke iz 43 studije s 28 tisuća dokumentiranih slučajeva depresije kod očeva od prvog tromjesečja trudnoće pa do prvog rođendana djeteta. Ukupno, oko 10 posto očeva pati od depresije neposredno prije ili nakon rođenja djeteta. Za usporedbu, oko pet posto muškaraca u općoj populaciji pati od te bolesti u tijeku godine dana.

1 2 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM