Članci s tagom: obrazovanje

 • Šest škola za djevojke zatvoreno zbog prijetnji talibana

  Šest škola za djevojke zatvoreno zbog prijetnji talibana

  Šest škola za djevojke u afganistanskoj provinciji Kunduz zatvoreno je nakon što su škole primile prijetnje o napadima plinom i kiselinom. Tako je jedan od najznačajnijih projekata u obnovi Afganistana nakon vlasti talibana doživio propast.

 • Prazne učionice diljem Hrvatske

  Prazne učionice diljem Hrvatske

  JUTROS u osam sati u osnovnim i srednjim školama kao i na fakultetima počeo je štrajk! Prema posljednjim podacima u štrajku je 88,1 posto zaposlenika u prosvjeti. No, tu brojku opovrgavaju iz Vlade. Ministarstvo Dragana Primorca je pak objavilo oko 14 sati kako je samo četvrtina škola u štrajku.

 • Zovi 060 (3,66 + PDV) za besplatno obrazovanje

  Zovi 060 (3,66 + PDV) za besplatno obrazovanje

  Studentski val prosvjeda zahvatio je i naš fax. Od četvrtka službeno je i Fakultet političkih znanosti u blokadi! Naši ciljevi isti su kao i ciljevi naših (...)

 • Podrška studenticama i studentima

  Centar za ženske studije podržao je studente i studentice u traženju besplatnog obrazovanja. Blokada Filozofskog fakulteta u Zagrebu nastavlja se i danas, a traje već 5 dana. Pismo podrške prenosimo u cijelosti.

 • Prošle godine gotovo 500 novih doktora znanosti, polovica su žene

  Prošle godine gotovo 500 novih doktora znanosti, polovica su žene

  Prošle godine na hrvatskim sveučilištima akademski stupanj doktora znanosti stekla su 494 kandidata, a polovica njih su žene, podatci su to Državnoga zavoda za statistiku Republike Hrvatske. Prosječna starost doktora znanosti jest 40 godina, a modalna grupa (ona s najvećom frekvencijom) je od 30 do 34 godine. U prosjeku žene su nešto mlađe od muškaraca, odnosno njihova prosječna dob je 39 godina, dok je kod muškaraca prosječna dob 41 godina.

Stup srama

Iz drugih medija

AEM