Članci s tagom: obitelj

 • Manipulacija djecom isto je kažnjiva kao zlostavljanje

  Manipulacija djecom isto je kažnjiva kao zlostavljanje

  Čak trećina male djece čiji se roditelji razvode žrtva su manipulacije, a 50 posto svih optužbi za zlostavljanje je lažno!Procjene su to Valerije Kanđere, psihologinje Centra za socijalnu skrb Novi Zagreb koja se tim poslom bavi već 23 godine.

 • Skupština države New York odobrila homoseksualni brak

  Skupština države New York odobrila homoseksualni brak

  Skupština američke savezne države New York odobrila je u utorak nacrt zakona kojim se legalizira homoseksualni brak s 89 glasova za i 52 protiv, ali bi taj dokument mogao naići na veće protivljenje u senatu. Pet američkih država dosad je legaliziralo brak između dviju osoba istog spola.

 • U Istri 12% samohranih majki s djecom

  U Istri 12% samohranih majki s djecom

  Novoosnovana Udruga samohranih roditelja Istarske županije, na čelu s Natašom Ilić, ovih je dana i formalno počela djelovati. Prva je to takva udruga na ovom području, trenutno broji 30-ak članova, a s obzirom na to da još nije dobila svoj prostor, zasad djeluje u prostoru Mjesnog odbora Stari grad. Stručna voditeljica udruge je Elena Roce, a dopredsjednik Tomislav Božac.

 • Za stanku za dojenje nužne tri potvrde!

  Zaposlena majka koja radi puno radno vrijeme i namjerava koristiti pravo na dvosatnu stanku za dojenje djeteta mora najmanje 30 dana prije nego što počne koristiti to pravo obavijestiti poslodavca o svojoj namjeri i podnijeti zahtjev područnom uredu Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje koji će donijeti rješenje o pravu na stanku.

 • Možda ipak ima pravde na sudovima...

  Vukovarka Sonja Vidaković sutra ipak neće morati u zatvor u Remetinec na odsluženje kazne zatvora u trajanju od deset mjeseci, na koji je osuđena zbog kašnjenja s plaćanjem alimentacije za dvoje svoje djece.

 • Kad sud nema veze s pravdom

  Da pravo i pravda nisu jednaki pojmovi uvjerili smo se u Vukovaru. Sonja Vidaković osuđena je na 10 mjeseci zatvora zbog toga što je bivšem suprugu zakasnila platiti dug za alimentaciju. Sud nije uzeo u obzir činjenicu da je Sonja dug uplatila čim se zaposlila te da njezina kćer već tri godine živi s njom, a ne s ocem.

 • Neplatiše alimentacije ostaju - bez vozačke?!

  Neplatiše alimentacije ostaju - bez vozačke?!

  Svima onima koji uopće ne plaćaju ili duguju za alimentaciju za djecu, u Slovačkoj će se uskoro zaprijetiti - oduzimanjem vozačke dozvole. Ta je mjera predviđena zakonskim promjenama koje je jučer usvojio slovački parlament, a kojima se izrazito ubrzava i olakšava posao sudskim izvršiteljima kada je u pitanju naplata dugova za alimentacije.

 • Ove godine rodiljama 200 milijuna kuna više

  Potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor je, na Sjednici Savjeta za populacijsku politiku, podnijela izvješće o provedbi mjera nacionalne populacijske politike u 2007. godini.

 • EU: Majke kod kuće ili djeca u vrtićima?

  EU: Majke kod kuće ili djeca u vrtićima?

  Češka, predsjedajuća zemlja EU u ovom polugodištu, pokrenula je u četvrtak na neformalnom ministarskom sastanku u Pragu raspravu o skrbi za djecu predškolske dobi prijedlogom da se posao majki koje ostanu kod kuće brinuti se za djecu tretira kao posao s punim radnim vremenom.

Iz drugih medija

AEM