Članci s tagom: novinarke

 • U 2013. ubijeno 52 novinara i novinarke

  U 2013. ubijeno 52 novinara i novinarke

  U 2013. godini 52 novinara i novinarke su ubijeni, priopćio je Komitet za zaštitu novinara (CPJ) sa središtem u New Yorku. To je za trećinu manje nego prethodnu (...)

 • Kako rodno osvijestiti novinare i novinarke?

  Kako rodno osvijestiti novinare i novinarke?

  U četvrtak 21. ožujka 2013. godine održana je promocija publikacije Upravnog odbora za ravnopravnost između žena i muškaraca (CDEG) Vijeća Europe pod nazivom (...)

 • Smrtonosna godina za novinarke i novinare

  Smrtonosna godina za novinarke i novinare

  Prema podacima Reportera bez granica, ove godine je ubijen 141 novinar/ka, bloger/ica ili suradnik/ica medija. "2012. je bila izuzetno smrtonosna godina", (...)

 • Iranske zatočenice savjesti

  Iranske zatočenice savjesti

  O teškom položaju iranskih političkih zatvorenica već je bilo govora u javnosti no sada, kada je poznat identitet većine žena koje su zbog nenasilnog aktivizma - (...)

 • Splitske novinarke stale i na modnu pistu za žene Uzora

  Splitske novinarke stale i na modnu pistu za žene Uzora

  U našem susjedstvu žive žene koje ne samo da rade, a ne primaju plaću, nego im godinama nije uplaćena ni jedna jedina kuna doprinosa. Idu svaki dan na posao, vraćaju se kući umorne, ruke su im izbodene šivaćim iglama, a pojma nemaju jesu li njihov radni staž pojeli skakavci i hoće li te godine igdje biti zabilježene kad dođe dan kad bi trebale otići u mirovinu. Može li se takvo što desiti i vama?

 • Vrag nosi Pradu, mi nosimo Uzor

  Vrag nosi Pradu, mi nosimo Uzor

  Inicijativi "Žena ženi UZOR" koju je pokrenula skupina novinarki "Slobodne Dalmacije" zajedno s kolegicama iz drugih splitskih medija pridružilo se više od pedeset ljudi, a broj onih koji se žele baš ovom akcijom solidarizirati s radnicama "Uzora" raste svaki dan. Kao što se i očekivalo, akciji se pridružuju uglavnom žene - do sada je samo jedno muško ime i prezime na popisu "prijatelja Uzora". Svi oni su prihvatili ideju da svoju solidarnost s radnicama "Uzora" pokažu konkretno.

 • AKCIJA ŽENSKE SOLIDARNOSTI Novinarke nose 'Uzor'

  AKCIJA ŽENSKE SOLIDARNOSTI Novinarke nose 'Uzor'

  Novinarka Slobodne Dalmacije Eda Vujević pokrenula je kampnaju 'Žena ženi UZOR' kojom će radnicama Uzora pomoći da nastave raditi. Naime, novinarke će dati sašiti haljine, kostime, košulje, suknje, odijela...i to će platiti iz svoga džepa. Stotinu žena 'Uzora' mjesecima nisu primile plaće; tek im je neki dan na račune sjelo po 200- tinjak kuna za par radnih dana u veljači, nakon što im je firma i formalno otišla u stečaj. Sve što radnice 'Uzora' sada u ovom periodu stečaja zarade, ide za njihove plaće.

<< < 1 2 3

Iz drugih medija

AEM