Članci s tagom: novinari

 • Što radite s javnim medijskim servisom?

  Što radite s javnim medijskim servisom?

  Platforma 112 zahtijeva od uprave HRT-a i niza državnih institucija procjenu opravdanosti odluke glavnog ravnatelja HRT-a o restrukturiranju i ukidanju (...)

 • U 2013. ubijeno 52 novinara i novinarke

  U 2013. ubijeno 52 novinara i novinarke

  U 2013. godini 52 novinara i novinarke su ubijeni, priopćio je Komitet za zaštitu novinara (CPJ) sa središtem u New Yorku. To je za trećinu manje nego prethodnu (...)

 • Zbog pritiska na novinare ima cenzure i atucenzure

  Zbog pritiska na novinare ima cenzure i atucenzure

  Reagirali smo jer smo primijetili da se prema novinarima vrše pritisci koji dovode do autocenzure, a u pojedinim slučajevima cenzure. Događa nam se to da se ljudi boje (...)

 • Smrtonosna godina za novinarke i novinare

  Smrtonosna godina za novinarke i novinare

  Prema podacima Reportera bez granica, ove godine je ubijen 141 novinar/ka, bloger/ica ili suradnik/ica medija. "2012. je bila izuzetno smrtonosna godina", (...)

 • Ugasite računala, mikrofone, diktafone, kamere...

  Ugasite računala, mikrofone, diktafone, kamere...

  U povodu Svjetskog dana slobode medija, Sindikat novinara Hrvatske (SNH) poziva članove kao i sve novinare i medijske radnike da simboličnom akcijom Pet minuta gromoglasne tišine – upozore čitatelje, gledatelje i slušatelje na sve lošiji položaj novinara i medija čime se izravno ugrožava pravo javnosti da sazna informacije koje su joj bitne za donošenje odluka. SNH poziva sve novinare i medijske radnike da se čvrsto organiziraju i odupru srozavanju kvalitete medija.

<< < 1 2 3

Iz drugih medija

AEM