Članci s tagom: nora-verde

 • Klasna optika bez osobne odgovornosti

  Klasna optika bez osobne odgovornosti

  U travnju 2011. imala sam 27 godina. Bila sam studentica dramaturgije na Akademiji dramske umjetnosti koja se, i samoj sebi i drugima, autala godinu-dvije prije, te (...)

 • Identitetske politike bez klasne optike

  Identitetske politike bez klasne optike

  "Deset godina kasnije sve mi je bilo jasnije…", pjeva Jura Stublić u starom hitu koji još ponekad možete čuti na nekoj mainstream radio stanici u taksiju ili (...)

 • Autorice propituju: 'Zašto je svijet uređivanja knjiga postao muški i zašto su dobitnici književnih nagrada mahom muškarci sijedih brada?'

  Autorice propituju: 'Zašto je svijet uređivanja knjiga postao muški i zašto su dobitnici književnih nagrada mahom muškarci sijedih brada?'

  Sudionice panela ' Klub spisateljica: Žena se piše i izgovara velikim – žene spisateljice pričaju svoje priče' Ilona Jerič , Milja Branković , Lamija (...)

 • Zajebavanje poligrafa

  Zajebavanje poligrafa

  "Tko je ustvari Nora Verde ?", bilo je to pitanje koje se krajem 2010, kada je pod tim pseudonimom objavljena knjiga "Posudi mi smajl", moglo čuti unutar (...)

 • Samo daj!

  Samo daj!

  U petak, 2. ožujka, povodom rođendana M. J. Zagorke i Međunarodnog dana žena, u zagrebačkom VIPklubu, održan je 2. Festival Kratka priča je ženskog roda u organizaciji Centra za ženske studije, a s ciljem poticanja ženskog stvaralaštva. Od 138 kratkih priča pristiglih na istoimeni natječaj, svoje priče je čitalo dvanaest autorica. Mi vam uz priču o festivalu donosimo i nagrađenu priču Nore Verde!

 • Zovem se Zelena

  Zovem se Zelena

  Da, trebala sam znati. Da s istim djavlom s kojim tikve sadim već 15 godina ne mogu izać na kraj, nego završit polupanih lončića.

Iz drugih medija

AEM