Članci s tagom: njemacka

 • Tečaj za "prave očeve"

  Tečaj za "prave očeve"

  14 turskih očeva iz Hernea su odlučili da krenu na tečaj za "prave očeve". Na tečaju ovi "novi očevi" uče kako preuzeti odgovornost za djecu i kako se aktivno uključiti u njihov odgoj. Time oni polako izlaze iz klasične podjele posla po kojoj se žene brinu za djecu, a muškarci za plaću. Gürkan Ucan je socijalni radnik u Herneu. Prije dvije godine ovaj je 34-godišnjak pokrenuo projekt s nazivom "Pravi očevi".

 • Napredak u Njemačkoj

  Napredak u Njemačkoj

   Homoseksualni parovi koji žive u tzv. "registriranoj istospolnoj zajednici", koja u pravnom poretku Savezne Republike Njemačke nije još potpuno izjednačena s brakom, dobili su odlukom Ustavnog suda krajem studenog mogućnost stjecanja prava na mirovinu nakon smrti jednog od partnera u homoseksualnoj zajednici.

 • Merkel dobila drugi mandat

  Merkel dobila drugi mandat

  Čelnica stranke njemačkih konzervativaca Angela Merkel (55), u srijedu je izabrana glasovima parlamentarnih zastupnika na drugi četverogodišnji premijerski mandat, mjesec dana poslije pobjede na općim izborima, javile su agencije. Merkel je izabrana glasovima 323 zastupnika od ukupno 612 prisutnih  u Bundestagu.

 • Nakon njemačkih izbora...

  Nakon njemačkih izbora...

  Veliki pobjednik njemačkih parlamentarnih izbora, vođa Slobodnih demokrata (FDP) Guido Westerwelle, vjerojatno će postati potpredsjednik vlade i ministar vanjskih poslova, prvi u njemačkoj povijesti koji je deklarirani homoseksualac. Slobodni demokrati u Vladu će s Angelom Merkel koja je osvojila novi mandat njemačke kancelarke.

 • U ratu, ljubavi i izborima sve je dozvoljeno?

  U ratu, ljubavi i izborima sve je dozvoljeno?

  Uoči parlamentarnih izbora u Njemačkoj cijelu je zemlju, a i širu europsku javnost, šokirao plakat demokršćanske kandidatkinje Vere Lengsfeld na kojemu ona (...)

 • Kad žena (pre)sudi muškarcima...

  Kad žena (pre)sudi muškarcima...

  Sport je muškog roda - i to ne samo u gramatici. No, u njemačkim sportskim klubovima aktivno je jako puno žena i djevojčica, ali ih se istovremeno rijetko nalazi na najvažnijim vodećim položajima. Kako to promijeniti?

<< < 3 4 5 6 7

Iz drugih medija

AEM