Članci s tagom: nasilje

 • Prijavljeno 90 slučajeva nasilja u obitelji

  Prijavljeno 90 slučajeva nasilja u obitelji

  Centar za socijalnu skrb u Đakovu ove je godine od policije i Prekršajnog suda zaprimio čak 90 prijava o nasilju obitelji za područje koje pokriva. Dio prijava, kako kaže prof. psihologije Mirta Klepo, članica Tima za pitanje braka i obitelji u Centru, odnosi se na nasilje u kojem su sudjelovale odrasle osobe, no velik dio otpada i na one u kojima su bila prisutna maloljetna djeca.

 • Dom za užas

  Dom za užas

  U Osijeku postoji organizirani lanac maloljetničke prostitucije u kojem su žrtve maloljetnice iz Doma za odgoj djece i mladeži, a prema iskazima štićenica, među korisnicima su i vrlo poznate osobe iz osječkih političkih, poduzetničkih i pravosudnih krugova. Četiri štićenice Doma na Vinkovačkoj 61 u Osijeku opširno su, u više razgovora, ispričale Jutarnjem listu detalje tog užasa.

 • Antigay prosvjed nije odobren

  Antigay prosvjed nije odobren

  Načelnik ureda ravnateljstva policije Krunoslav Borovec potvrdio je u razgovoru za nacional.hr kako policija nije odobrila zahtjeve skupine građana za održavanje 'Antigay' prosvjeda. Ovaj se prosvjedni skup, prijavljen od članova mladeži Hrvatske čiste stranke prava i udruge Hrvatski nacionalisti trebao održati u subotu 13. lipnja u Zagrebu, odnosno na isti dan kada je otprije potvrđen 8. Gay Pride. 

 • Draškovićeva najopasnija lokacija za homoseksualce

  Draškovićeva najopasnija lokacija za homoseksualce

  Prema toj karti, sjedište Bad Blue Boysa u Draškovićevoj 23, Glavni kolodvor, Trg bana J. Jelačića i Hatzova ulica kod hotela Sheraton, lokacije su na kojima bi homoseksualci trebali biti najoprezniji jer se upravo na njima događa najviše napada.

 • Pretukli mladiće na izlasku s gay partyja

  Pretukli mladiće na izlasku s gay partyja

  Ako je suditi po batinama koje su dobila dvojica muškaraca vraćajući se u tri sata ujutro s organiziranog gay partyja, očito ima mladića kojima smeta drugačija seksualna orijentacija. Novi je list razgovarao s pretučenim 29-godišnjakom kojeg su zajedno s njegovim prijateljem kukavički s leđa, napali i isprebijali.

 • Koga štiti policija?

  Koga štiti policija?

  Nakon što je na Facebooku pokrenuta grupa čiji su članovi uputili najgore moguće prijetnje homoseksualcima koji bi se u srpnju trebali okupiti u Splitu na Queer partyju, Dnevnik.hr je zanimalo hoće li policija poduzeti ikakve radnje protiv onih koji su uputili takve prijetnje.

 • Ana Magaš konačno može viđati dijete

  Ana Magaš konačno može viđati dijete

  Ana Magaš više nema sudskih prepreka za viđanje svog djeteta, doznaje se u priopćenju Ustavnoga suda gdje se ne navodi njeno ime. Ustavni je sud, naime, usvojio ustavnu tužbu Ane Magaš i ukinuo rješenja Županijskog suda u Zadru i Općinskog suda u Zadru koji su joj odbili ostvarivanje prava na susrete i druženja s njezinim maloljetnim djetetom, prenosi Index.

 • U Rijeci otvoreno savjetovalište za žrtve nasilja u obitelji

  Savjetovalište za žrtve nasilja u obitelji, što ga je iz svojeg 15-godišnjeg rada iznjedrila Udruga SOS telefon - Grad Rijeka, u petak je, na Međunarodni dan obitelji, obilježilo prvu godišnjicu rada te konferencijom za novinare najavilo da sada radi i izravno s građanima i u svojim prostorima.

 • Rad i trud da pomognemo žrtvama nasilja sada je vraćen na početak

  Rad i trud da pomognemo žrtvama nasilja sada je vraćen na početak

   U protekla dva tjedna, sve do jučer niti jedna žena nije potražila pomoć i smještaj u Skloništu dok zakonom utvrđen Protokol o postupanju s žrtvama nasilja u Karlovačkoj županiji jedva da se provodi.

 • Održana konstituirajuća sjednica Povjerenstva za unaprjeđenje zaštite od nasilja u obitelji

  Održana konstituirajuća sjednica Povjerenstva za unaprjeđenje zaštite od nasilja u obitelji

  Predsjednica Povjerenstva ocijenila je da je to povjerenstvo još jedan, potpuno novi mehanizam zaštite od nasilja u obitelji u kojem je okupljen velik broj priznatih stručnjaka koji se bave tom problematikom, ali i članova/ica nevladinih organizacija.

Stup srama

Iz drugih medija

AEM