Članci s tagom: nasilje

 • "Šutnja nije zlato" izabran kao jedan od deset najboljih projekata u Centralnoj i Jugoistočnoj Europi

  "Šutnja nije zlato" izabran kao jedan od deset najboljih projekata u Centralnoj i Jugoistočnoj Europi

  Između 1300 prijavljenih projekata iz Centralne i Istočne Europe projekt Šutnja nije zlato, proveden u partnerstvu CESI-Centra za edukaciju, savjetovanje i istraživanje i O.M.G. - Otvorene medijske grupacije, dobio je nagradu ERSTE banke za društvenu integraciju. Cilj projekta bio je razvijanje svijesti o potrebi uklanjanja rodnih stereotipa i ostalih uzroka nasilja u vezama mladih.

 • Fijasko države na slučaju Fritzl

  Fijasko države na slučaju Fritzl

  Prijevod Ivana Turudić Elisabeth Fritzl i njena djeca mogli su biti oslobođeni godinama ranije da austrijske vlasti nisu propustile mnoge (...)

 • Prosvjeda i nasilja biti će sve više?

  Prosvjeda i nasilja biti će sve više?

  Ne računajući "ritualne" sindikalne skupove i seljačke blokade prometnica, Hrvati/ce su godinama zazirali od rješavanja problema na ulici. Javnim prosvjedima pribjegavali su samo kad situacija "dogori do prstiju", i malo tko se usudio vjerovati da bi u dvijetisućitima mogli biti "inficirani"prosvjedima.

 • Prijavljeno 90 slučajeva nasilja u obitelji

  Prijavljeno 90 slučajeva nasilja u obitelji

  Centar za socijalnu skrb u Đakovu ove je godine od policije i Prekršajnog suda zaprimio čak 90 prijava o nasilju obitelji za područje koje pokriva. Dio prijava, kako kaže prof. psihologije Mirta Klepo, članica Tima za pitanje braka i obitelji u Centru, odnosi se na nasilje u kojem su sudjelovale odrasle osobe, no velik dio otpada i na one u kojima su bila prisutna maloljetna djeca.

 • Dom za užas

  Dom za užas

  U Osijeku postoji organizirani lanac maloljetničke prostitucije u kojem su žrtve maloljetnice iz Doma za odgoj djece i mladeži, a prema iskazima štićenica, među korisnicima su i vrlo poznate osobe iz osječkih političkih, poduzetničkih i pravosudnih krugova. Četiri štićenice Doma na Vinkovačkoj 61 u Osijeku opširno su, u više razgovora, ispričale Jutarnjem listu detalje tog užasa.

 • Antigay prosvjed nije odobren

  Antigay prosvjed nije odobren

  Načelnik ureda ravnateljstva policije Krunoslav Borovec potvrdio je u razgovoru za nacional.hr kako policija nije odobrila zahtjeve skupine građana za održavanje 'Antigay' prosvjeda. Ovaj se prosvjedni skup, prijavljen od članova mladeži Hrvatske čiste stranke prava i udruge Hrvatski nacionalisti trebao održati u subotu 13. lipnja u Zagrebu, odnosno na isti dan kada je otprije potvrđen 8. Gay Pride. 

 • Draškovićeva najopasnija lokacija za homoseksualce

  Draškovićeva najopasnija lokacija za homoseksualce

  Prema toj karti, sjedište Bad Blue Boysa u Draškovićevoj 23, Glavni kolodvor, Trg bana J. Jelačića i Hatzova ulica kod hotela Sheraton, lokacije su na kojima bi homoseksualci trebali biti najoprezniji jer se upravo na njima događa najviše napada.

 • Pretukli mladiće na izlasku s gay partyja

  Pretukli mladiće na izlasku s gay partyja

  Ako je suditi po batinama koje su dobila dvojica muškaraca vraćajući se u tri sata ujutro s organiziranog gay partyja, očito ima mladića kojima smeta drugačija seksualna orijentacija. Novi je list razgovarao s pretučenim 29-godišnjakom kojeg su zajedno s njegovim prijateljem kukavički s leđa, napali i isprebijali.

 • Koga štiti policija?

  Koga štiti policija?

  Nakon što je na Facebooku pokrenuta grupa čiji su članovi uputili najgore moguće prijetnje homoseksualcima koji bi se u srpnju trebali okupiti u Splitu na Queer partyju, Dnevnik.hr je zanimalo hoće li policija poduzeti ikakve radnje protiv onih koji su uputili takve prijetnje.

 • Ana Magaš konačno može viđati dijete

  Ana Magaš konačno može viđati dijete

  Ana Magaš više nema sudskih prepreka za viđanje svog djeteta, doznaje se u priopćenju Ustavnoga suda gdje se ne navodi njeno ime. Ustavni je sud, naime, usvojio ustavnu tužbu Ane Magaš i ukinuo rješenja Županijskog suda u Zadru i Općinskog suda u Zadru koji su joj odbili ostvarivanje prava na susrete i druženja s njezinim maloljetnim djetetom, prenosi Index.

Stup srama

Iz drugih medija

AEM