Članci s tagom: nasilje-protiv-zena

 • Inicirajte Europsku strategiju protiv svih oblika muškog nasilja protiv žena

  Inicirajte Europsku strategiju protiv svih oblika muškog nasilja protiv žena

  Dana 9. studenog, u Stockholmu održati će se Konferencija o strategijama borbe protiv muškog  nasilja protiv žena.

  Europski ženski lobi podsjeća na osnovnu ulogu civilnog društva kao ključnog aktera i sugovornika, te poziva Švedsku kao predsjedavajuću članicu i ostale države članice, da osiguraju široki konzultacijski proces sa ženskim nevladinim organizacijama na svim nivoima odlučivanja kada kreiraju politike i strategije s ciljem borbe protiv muškog nasilja protiv žena.

 • Uvrijedila nasilnika jer je rekla da je zlostavljač

  Uvrijedila nasilnika jer je rekla da je zlostavljač

  Zagrebački Županijski sud pravomoćno je presudio da je Neva Tolle, koordinatorica Autonomne ženske kuće Zagreb, kriva jer je u jednoj radijskoj emisiji 2003.  nazvala zlostavljačem supruga jedne od žena smještenih u skloništu za žene žrtve nasilja i na taj ga način uvrijedila.

 • Konačno organizirani psihosocijalni tretmani nasilnika

  Konačno organizirani psihosocijalni tretmani nasilnika

  Danas je u prostorima Doma za djecu i odrasle-žrtve obiteljskog nasilja, Duga u Zagrebu održana  promocija vodiča "Ne želim više živjeti u nasilju". Istom prilikom je predstavljen i početak projekta "Psihosocijalnog tretmana počinitelja nasilja u obitelji".

 • Još jedna žrtva policije i pravosuđa

  Još jedna žrtva policije i pravosuđa

  Koliko žena trebaju ubiti njihovi partneri da bi policija i pravosuđe počeli raditi svoj posao? Prije nekoliko mjeseci Hrvatsku je potreslo stravično ubojstvo u sred dana u Ozlju kada je muškarac ubio svoju partnericu i njezinu kćer, a sinoć se nova tragedija desila u Poreču. U oba slučaja radilo se o muškarcima već prijavljivanim za nasilje, a sustav nije poduzeo gotovo ništa da spriječi najgore.

 • Mogu li nadležne institucije u ovoj zemlji zaštiti žene i djevojke od nasilnih partnera?

  Mogu li nadležne institucije u ovoj zemlji zaštiti žene i djevojke od nasilnih partnera?

  Povodom tragičnog događaja koji se desio sinoć u Pakracu, CESI još jednom upozorava javnost i nadležne institucije na problem nasilja u vezama mladih. Isto tako upozoravaju nadležne institucije na potrebu da se posebno zakonski regulira to pitanje koje je potrebno sagledati u širem kontekstu tradicionalnih rodnih uloga i nejednakih društvenih odnosa moći. Priopćenje prenosimo u cjelosti.

 • Rezultati istraživanja seksualnog nasilja u Hrvatskoj

  Rezultati istraživanja seksualnog nasilja u Hrvatskoj

  Udruga za zaštitu ženskih prava B.a.b.e. završila je opsežno istraživanje o sankcioniranju seksualnog nasilja nad ženama kod nas, pa smo o prvim rezultatima tog istraživanja porazgovarali sa Sanjom Sarnavkom, predsjednicom udruge.

 • Zabranjeno prikazivanje reklame o nasilju protiv žena na televiziji

  Zabranjeno prikazivanje reklame o nasilju protiv žena na televiziji

  Pred dvadesetak dana objavile smo vijest o kampanji britanske zaklade Women's aid u sklopu koje je izrađen dvominutni film "Cut!" s ciljem senzibilizacije javnosti oko nasilja protiv žena.

 • Sigurna kuća za žene žrtve nasilja i u Slavonskom Brodu

  Sigurna kuća za žene žrtve nasilja i u Slavonskom Brodu

  Od prvog travnja ove godine počela je raditi slavonskobrodska "Sigurna kuća - Savjetovalište i sklonište za žene i djecu, žrtve obiteljskog nasilja". To je jedna od pet autonomnih kuća u Hrvatskoj.

 • Globalna kampanja protiv nasilja nad ženama - Eve Ensler

  Globalna kampanja protiv nasilja nad ženama - Eve Ensler

  Svojom globalnom kampanjom protiv nasilja nad ženama Eve Ensler je u posljednjih 10 godina sakupila 60 milijuna dolara.

 • "Nije li vrijeme da netko kaže: Rez!"

  "Nije li vrijeme da netko kaže: Rez!"

  Britanska zaklada Women's aid započela je novu kampanju protiv nasilja nad ženama. U sklopu kampanje lansiran je potresan spot pod nazivom "Cut" ( Rez ) koji efektno predočava učestalost i razmjere nasilja protiv žena u obitelji.

<< < 1 2

Iz drugih medija

AEM