Članci s tagom: nasilje-prema-zenama

 • Progutati crvenu pilulu: putovanje u srce suvremene mizoginije

  Progutati crvenu pilulu: putovanje u srce suvremene mizoginije

  Online zajednica na Redditu je mjesto kamo muškarci odlaze kako bi izbacivali iz sebe svoje toksične stavove o ženama. Pisac i novinar Stephen Marche želi (...)

 • Broj prostitutki značajno će pasti tek kad budemo kažnjavali muškarce

  Broj prostitutki značajno će pasti tek kad budemo kažnjavali muškarce

  Jedan od najraširenijih mitova vezanih uz prostituciju jest onaj koji kaže da je riječ o najstarijem zanatu. No, možemo li promijeniti perspektivu, pa reći da je (...)

 • Odbačene optužbe protiv Strauss-Kahna

  Odbačene optužbe protiv Strauss-Kahna

  Okružni tužitelj na Manhattanu prošli je tjedan odustao od daljnjeg krivičnog gonjenja Dominiquea Strauss-Kahna , bivšeg šefa Međunarodnog monetarnog fonda , (...)

 • Caritas preuzima Sklonište za žrtve obiteljskog nasilja-štićenike neće propitivati o vjeri

  Caritas preuzima Sklonište za žrtve obiteljskog nasilja-štićenike neće propitivati o vjeri

  Sa svoje službene e-mail adrese, udruga "Mirta" odaslala je obavijest partnerima i suradnicima kako je "primorana zatvoriti program Skloništa za žrtve nasilja u obitelji, zaključno s 30. travnja, te da je, odlukom Grada Splita, ključeve prostora u kojem je djelovalo Sklonište predala Caritasu"...
  Iz gradskog Upravnog odjela za socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu i suradnju s braniteljima potvrdili su nam tu informaciju. Pročelnica Romana Škrabić ističe, međutim, kako Grad Split nije imao utjecaja na takvu odluku.

 • Svaka druga žena u Srbiji žrtva porodičnog nasilja

  Svaka druga žena u Srbiji žrtva porodičnog nasilja

  Svaka druga žena u Srbiji je doživela neku vrstu porodičnog nasilja, a u poslednjih godinu dana je ubijena 31 žena. Žene izvan Beograda nešto sklonije da ćute o nasilju. Najčešći razlozi sukobljavanja u porodici su nedostatak novca, ljubomora, a neretko alkohol i droge. Rezultati su to istraživanja koje je sprovedeno u okviru projekta "Borba protiv seksualnog i rodno zasnovanog nasija".

 • Hrvatska ženama ne vjeruje

  Hrvatska ženama ne vjeruje

  Zločin je prethodno najavljen policiji, egzekucija žrtava javna. Da su označene mete bili profesori ili tramvajci, to bi alarmiralo barem njihove kolege po struci, ako (...)

 • Je li država kriva za brutalna ubojstva žena?

  Je li država kriva za brutalna ubojstva žena?

  'Netko mora odgovarati za smrt tih žena i, dok se to ne dogodi, zločina će biti sve više. U 90 posto slučajeva kazne su minimalne ili čak ispod toga. Počinitelj nasilja zna da ga zakon neće oštro sankcionirati. Policija, centri za socijalnu skrb i liječnici znaju da - kada krene interna istraga - nitko neće biti odgovoran', rekla je za tportal Neva Tölle iz Autonomne ženske kuće Zagreb, komentirajući jučerašnji zločin u Glini i nedavni masakr u Benkovcu. "Niti jedan predstavnik institucije ne vjeruje ženi kada ona kaže da se boji nasilnika."

 • Jedinom splitskom skloništu prijeti zatvaranje?

  Jedinom splitskom skloništu prijeti zatvaranje?

  Grad Split je Oliveru htio nepovratno darovati 350 tisuća kuna za njegov londonski koncert, ali za pretučene, silovane i životno ugrožene žene u tajnom ženskom Skloništu ženske udruge "Mirta", one tvrde, nema novca. Nasilni muževi su ženama iz skloništa znali lomiti kosti, grizli ih, tukli i zatim silovali, a one bi s djecom bježale do prve policijske postaje. I to jedino tajno splitsko sklonište za žene moglo bi se ponovno zatvoriti.

 • Ne izlažite žrtve dodatnim traumama

  Ne izlažite žrtve dodatnim traumama

  Djevojka koja je bačena u hladno more bez sumnje je žrtva nasilničkog napada, neprimjereno je izvještavati o promilima alkohola u krvi žrtve jer se, navođenjem jedne, za ovaj slučaj, sasvim nerelevantne činjenice, posredno sugerira da je žrtva na neki način sama odgovorna za ono što joj se dogodilo.

<< < 6 7 8 9 10

Iz drugih medija

AEM