Članci s tagom: nagrada

 • Književnici Ladi Žigo nagrada Europske unije za književnost

  Književnici Ladi Žigo nagrada Europske unije za književnost

  Hrvatska spisateljica, novinarka i esejistica Lada Žigo dobila je nagradu Europske unije za književnost, objavljeno je u Frankfurtu.

 • Pussy Riot kandidirane za nagradu Saharov

  Pussy Riot kandidirane za nagradu Saharov

  Odbori Europskog parlamenta predstavili su pet kandidata za ovogodišnju nagradu Saharov za slobodu mišljenja , među kojima je i punk skupina Pussy Riot (...)

 • Split Pride nagrađen za razvoj demokracije u Hrvatskoj

  Split Pride nagrađen za razvoj demokracije u Hrvatskoj

  Na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu dodijeljena je nagrada "GONG za građanski aktivizam i razvoj demokracije", i to organizacijama civilnog društva Domine, Iskorak i Kontra za Split Pride 2011. Prva splitska Povorke ponosa 2011. godine pod sloganom "Različite obitelj, jednaka prava" bila je motivirana diskriminacijom istospolnih parova u svakodnevnom, obiteljskom životu, s ciljem poticanja javne rasprave o potrebi izmjena zakonodavnog okvira koji diskriminira istospolne obitelji u Hrvatskoj.

 • Ivanki Luetić Boban nagrada za promicanje ravnopravnosti spolova

  Ivanki Luetić Boban nagrada za promicanje ravnopravnosti spolova

  Povodom Dana Splitsko-dalmatinske županije, 14. travnja, između ostalih dodjeljena je i nagrada za promicanje ravnopravnosti spolova na području županije. Dobitnica je Ivanka Luetić Boban, predsjednica županijskog povjerenstva za ravnopravnost spolova.

 • Dodijeljene nagrade Poslodavac godine za osobe s invaliditetom

  Dodijeljene nagrade Poslodavac godine za osobe s invaliditetom

  U Zagrebačkom hotelu The Regent Esplanade dodijeljene su nagrade za Poslodavca godine za osobe s invaliditetom za 2010. godinu. Nagradu je, u kategoriji malih poduzeća, osvojio obrt Promus IT vl. Marko Slavečki, u kategoriji srednjih poslodavaca tvrtka Zaštita Jurenec d.o.o., te u kategoriji velikih poduzeća tvrtka Kuehne&Nagel d.o.o.

 • Oscari i Zlatne maline za rodnu ravnopravnost u sudskim procesima

  Oscari i Zlatne maline za rodnu ravnopravnost u sudskim procesima

  Organizacija Women's Link Worldwide predstavlja po drugi put godišnju nagradu Gender Justice Uncovered koju dodjeljuje za najbolje i najgore odluke/presude koje se tiču rodne ravnopravnosti u sudskim procesima, na engleskom i španjolskom jeziku. Žiri će dodijeliti svojevrsne Oscare i Zlatne maline prigodno nazvane Gavel(Čekić)i Bludgeon(Toljaga) i to brončanu, srebrnu i zlatnu nagradu  za tri odluke koje najbolje promoviraju rodnu ravnopravnost i za tri najgore seksističke odluke.

 • Ženama sve nagrade udruženja obrtnika otoka Brača

  Ženama sve nagrade udruženja obrtnika otoka Brača

  Prestižno bračko obrtničko odličje, Nagradu za životno djelo, zaslužile su četiri žene, tri iz obrta ugostiteljstva i jedna iz ribarstva. Bepina Lukšić iz Sutivana dobila je nagradu iz ribarstva za svoj obrt "Barba Jere" dok su nagrade iz ugostiteljstva primile Vinka Landeka iz Supetra, obrt Jastog, Arsijena Kirigin iz Supetra, obrt Jure i Nade Stipičić iz Gornjega Humca, konoba Nada.

   

<< < 1 2 3

Iz drugih medija

AEM