Članci s tagom: mreza-petra

 • Žrtve trgovine ljudima u osamdeset posto slučajeva su žene

  Žrtve trgovine ljudima u osamdeset posto slučajeva su žene

  Žrtva trgovine ljudima u osamdeset posto slučajeva je žena, lošijeg socijalnog položaja, stara u prosjeku 25 godina. 'Mlade žene uglavnom zavedu obećanjima o boljem životu u inozemstvu i o dobroj zaradi, vrlo brzo i na lak način', pojasnila je Đurđica Kolarec, koordinatorica mreže Petra. Od 2002. u Hrvatskoj je otkriveno 89 žrtava trgovine ljudima. Samo u ovoj godini pet: četiri žene, većina ih je iz Hrvatske i muškarac iz Rumunjske. Žene su uglavnom iskorištavane u prostituciji, djeca najčešće u prošnji, muškarci u radnoj eksploataciji.

 • HTZ izbacuje sporni kadar stražnjice iz reklamnog spota

  HTZ izbacuje sporni kadar stražnjice iz reklamnog spota

  'Nakon reakcija dijela javnosti i udruga koje se bore za prava žena i ravnopravnost spolova (ŽMH, Mreža Petra...) autori televizijskog spota od 30 sekundi iz kampanje 'Recept za savršen odmor' Hrvatske turističke zajednice, marketinška agencija BBDO Zagreb, u narednom razdoblju promijeniti će kadar koji prikazuje žensko tijelo kako se sunča na plaži i zamijeniti ga drugim kadrom', stoji u priopćenju Hrvatske turističke zajednice.

 • Spot promovira seks turizam i, što je najgore, financiran je novcem poreznih obveznika

  Spot promovira seks turizam i, što je najgore, financiran je novcem poreznih obveznika

  Aktivistice su, osim spornog kadra stražnjice, kritizirale cijeli spot tvrdeći da je 'dosadan i nezanimljiv'. 'Turizam traži interakciju sa zajednicom. Bilo bi zanimljivije da su prikazani turisti kako beru masline. Hrvatsku se moglo prikazati kao zemlju osjetljivu na manjine ili osobe s invaliditetom', rekla je Rada Borić. Zapitala se i koliko žena sjedi u Odboru Hrvatske turističke zajednice.

Iz drugih medija

AEM