Članci s tagom: modeli

 • Može li kozmetička industrija promijeniti standarde ljepote koje je stvorila?

  Može li kozmetička industrija promijeniti standarde ljepote koje je stvorila?

  Joseph Harwood , britanski makeup umjetnik te influencer, pobjednik je "The You Generation", online video-sharing natjecanja iz 2013. godine kojeg je lansirao Simon (...)

 • Vrijeme je da postavimo dozvoljenu minimalnu težinu u modnu industriju

  Vrijeme je da postavimo dozvoljenu minimalnu težinu u modnu industriju

  Vjerojatno ste čuli/e za neke od horor priča modne industrije, za modele koji jedu maramice ili kuglice pamuka da bi utažile glad ili za modele koji se onesvješćuju od (...)

 • Porast popularnosti 'inbetweenie' modela

  Porast popularnosti 'inbetweenie' modela

  Jesu li reklame, poput onih Calvin Kleina za posljednju kampanju, koje koriste "plus-size" modele, u ovom slučaju brojeve UK 14, bliže reflektiranju stvarnog izgleda (...)

 • Predebela za titulu Top Modela?

  Predebela za titulu Top Modela?

  Ananda Marchildon pokrenula je tužbu protiv svoje modne agencije koja joj je, kako tvrdi, uručila otkaz, te odbila isplatiti joj novac iz nagradnog fonda uz objašnjenje da je "predebela". Manekenka visoka 1.83 m sklopila je trogodišnji ugovor s modnom agencijom Elite Model Management, no nakon dvije godine dobila je otkaz jer su njeni bokovi premašivali propisanu granicu od 90 cm (opseg bokova prosječne Europljanke iznosi 102.9 cm) za 2 cm.

 • Obične žene na naslovnici britanskog modnog časopisa

  Obične žene na naslovnici britanskog modnog časopisa

  Presedanom u povijesti britanskog tiska jedan je časopis povukao vrlo riskantan potez i s naslovnice listopadskog broja protjerao celebrityje, modele i fotošopirana lica. I više od toga: vodeći ljudi mjesečnika Essentials javno su se obavezali, čak prisegli, da će sve dok budu izlazili njihove naslovnice krasiti obične, ničim uljepšane žene (istu je stvar prije dvije godine napravio i njemački časopis Brigitte). Led probijaju s deset posve anonimnih ali zanimljivih žena različitih profesija, dobi i konfekcijskih brojeva.

Iz drugih medija

AEM