Članci s tagom: moda

 • Kada muškarci uzimaju ženski stil preosobno

  Kada muškarci uzimaju ženski stil preosobno

  Politika ženskog izgleda bolno je natezanje između onih značenja koje žene žele prenijeti (a ta značenja raznolika su kao pločice mozaika) te između onih značenja koja (...)

 • Seks naš svagdašnji

  Seks naš svagdašnji

  Da je modna/marketinška industrija danas u većini slučajeva figuracija fetišizacije i seksualizacije/objektivizacije ženskoga (i, iako u nemjerljivo manjem postotku, (...)

 • Interdisciplinarno propitivanje i društveno aktivno čitanje mode

  Interdisciplinarno propitivanje i društveno aktivno čitanje mode

  On other skin_ "'On' kao prijedlog 'na' – 'sve što je na koži'. 'On' kao prijedlog 'o' – 'o drugoj koži'". On other skin_ (OOS) nije još jedan modni (...)

 • Banalan, podmukli seksizam Štrumfete

  Banalan, podmukli seksizam Štrumfete

  U crtanom filmu Štrumfovi 2 - puno je štrumfova. I svi oni imaju imena koja su dobili na temelju njihovih jedinstvenih kvaliteta. Prema popisu likova muški štrumfovi (...)

 • O ženskim torbicama

  O ženskim torbicama

  Osim cipela, torbice su THE modni dodatak za kojim bi svaka žena trebala popizditi. Jer – kao što već odavno znamo – osim cipela, torbica je jedini (...)

 • Lezbijski šik

  Lezbijski šik

  Modni magazin style.com lezbijski je šik ( lesbian chic ) (...)

 • Tinejdžerice protiv fotošopiranja

  Tinejdžerice protiv fotošopiranja

  Prva mala revolucija događa se u Americi, a sve zaslugom dvije tinejdžerice koje su odlučile stati na kraj fotošopiranim slikama u modnoj bibliji za mlade Teen Vogueu. Carina Cruz i Emma Stydahar Vogueu su dostavile peticiju sa 28 tisuća potpisa protiv fotošopiranih slika u časopisu. "Fotošopirane slike imaju loš utjecaj na mlade djevojke. Želimo različitost djevojaka i tipova tijela u Vogueu" rekla je Emma Stydahar.

 • Nasilje nad ženama kao modni izričaj

  Nasilje nad ženama kao modni izričaj

  Victim of Beauty modni je editorijal objavljen u bugarskom modnom časopisu 12 koji je u posljednje vrijeme izazvao veliku medijsku pozornost.

 • Kako modna i kozmetička industrija diskriminiraju pripadnike drugih rasa

  Kako modna i kozmetička industrija diskriminiraju pripadnike drugih rasa

  U svakom modernom modnom katalogu, a posebno katalozima vjenčanica, naići ćete na izraz; "nude look" što bi u slobodnom prijevodu značilo- "goli izgled" ili (...)

 • Mladim djevojkama danas nije nimalo lako

  Mladim djevojkama danas nije nimalo lako

  S dugogodišnjom urednicom časopisa Vogue razgovarali smo o njenim napadajima panike, književnom prvijencu i modnoj industriji, te ju upitali zašto misli da mladim (...)

<< < 1 2 3 > >>

Iz drugih medija

AEM