Članci s tagom: mobbing

 • Dubravka Hrabar, kandidatkinja za homofobkinju desetljeća, nova je dekanica Pravnog fakulteta

  Dubravka Hrabar, kandidatkinja za homofobkinju desetljeća, nova je dekanica Pravnog fakulteta

  Osoba koju je Zagreb Pride još 2011. godine nominirao za homofobkinju desetljeća - prof.dr.sc. Dubravka Hrabar - izabrana je za novu dekanicu Pravnog fakulteta u (...)

 • 'Zlostavljaju me na poslu, ali radim i šutim'

  'Zlostavljaju me na poslu, ali radim i šutim'

  "S mobbingom sam se susrela radeći u Konzumovoj trgovini kao prodavačica. Kako nisam udana i nemam djece iz vrha su smatrali da nemam obitelj pa sam morala raditi (...)

 • 'Potreban je poseban zakon o zlostavljanju na radnom mjestu'

  'Potreban je poseban zakon o zlostavljanju na radnom mjestu'

  Udruga Mobbing , koja ove godine obilježava 10 godina djelovanja, zalaže se za donošenje posebnog zakona o sprječavanju zlostavljanja na radnom mjestu umjesto da to (...)

 • Širenje internetskog nasilja

  Širenje internetskog nasilja

  Zlostavljanje pomoću interneta je plodan, većim djelom rodni problem. Istraživanje Sveučilišta u New Hempshireu pokazalo je da 72 posto žrtava čine žene.

 • 300 mladih majki degradirano je na poslu, 9000 ih se anonimno žali na mobbing

  Zaposlenica koja ode na porodiljni ne može očekivati da će je nakon povratka na posao čekati isto radno mjesto. Odgodu otplate kredita u bankama zbog porodiljnog platit će 20.000 kuna. Šef će negodovati bude li otvarala bolovanje zbog djeteta. Traži li novi posao, nudit će joj se ugovori na određeno. Ako je, pak, bez posla, dijete neće moći upisati u vrtić. Dadilja će joj biti skupa, radila ili ne... Isplati li se u Hrvatskoj biti majka?

 • Bivši šef trgovačkog centra u Zadru osuđen za seksualno uznemiravanje na radnom mjestu

  Bivši šef trgovačkog centra u Zadru osuđen za seksualno uznemiravanje na radnom mjestu

  Prvi je put u Hrvatskoj slučaj seksualnog uznemiravanja dobio sudski epilog, a upravo je takva presuda, nakon dvije godine od početka postupka, izrečena na Općinskom sudu u Zadru. Naime, nepravomoćnom presudom krivim su zbog seksualnog uznemiravanja nad dvjema djelatnicama Interspara proglašeni domar i tadašnji voditelj Interspara.

 • 25% radnika/ca žrtve mobbinga

  25% radnika/ca žrtve mobbinga

  Udruga za pomoć i edukaciju žrtava mobbinga u suradnji s Gradom Zagrebom kao partnerom u proteklih je godinu dana napravila analizu pravne regulacije mobbinga u Europskoj uniji i Hrvatskoj, osmislila vizualni identitet i marketinšku kampanju radi osvješćivanja tog problema, provela trening 15 trenera te testirala jednu tvrtku na prisutnost mobbinga.

 • Najčešći zlostavljači šefovi i kolege na poslu

  Najčešći zlostavljači šefovi i kolege na poslu

  U tijeku Mjeseca borbe protiv mobbinga, SOS telefon Grada Rijeke kao udruga za pomoć žrtvama nasilja upriličio je u Gradskoj vijećnici predavanje "Mobbing - pravni, medicinski i psihološki aspekti zlostavljanja na radu" kojeg su održale riječke stručnjakinje prof. dr. sc. Nada Bodiroga - Vukobrat s Pravnog fakulteta, dr. sc. Jasna Grković s Medicinskog fakulteta te psiholog prof. Mirjana Pernar iz KBC-a Rijeka.

 • Bossing - novi oblik zlostavljanja radnika i radnica

  Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) za Zadarsku županiju rekorder je u Hrvatskoj po dobivenim radnim sporovima i sudskim presedanima koji su otpuštenim radnicima donijeli milijunske iznose za neisplaćene plaće i druge povrede radnog prava, no u posljednje se vrijeme stručnjaci SSSH ne mogu 'obraniti' od prijava za radno ili seksualno uznemiravanje na poslu - samo u ovoj godini mobing je prijavilo 70 osoba, a lani više od 400.

Iz drugih medija

AEM