Članci s tagom: milanka-opacic

 • Dobar, loš, Plenković?

  Dobar, loš, Plenković?

  Margareta Mađerić pravedničkim se i opravdanim gnjevom 25.11.2014. godine povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama obrušila na ministricu (...)

 • Roditeljstvo bez alimentacije: Dvije priče hrabrih žena

  Roditeljstvo bez alimentacije: Dvije priče hrabrih žena

  Na rad i postupke djelatnika i djelatnica Centara za socijalnu skrb može se žaliti ukoliko smatrate da postoje osnove za žalbu. Najbolje je napisati pritužbu pismenim (...)

 • Sindikati prikupili 367.000 potpisa za referendum protiv outsourcinga

  Sindikati prikupili 367.000 potpisa za referendum protiv outsourcinga

  Predsjednik Sindikata zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod Željko Stipić izjavio je danas da su sindikati prikupili 367.000 potpisa potrebnih za raspisivanje (...)

 • 'Sve je naopako postavljeno i njezino će ministrovanje imati dugoročne posljedice'

  'Sve je naopako postavljeno i njezino će ministrovanje imati dugoročne posljedice'

  Prilikom jučerašnjeg obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama potpredsjednica vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić (...)

 • 'Ne smije se šutjeti o obiteljskom nasilju'

  'Ne smije se šutjeti o obiteljskom nasilju'

  U povodu Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić položila je danas vijenac (...)

 • Dosta je diskriminacije mladih žena na tržištu rada

  Dosta je diskriminacije mladih žena na tržištu rada

  Aktivistkinje inicijative Za rad spremne danas su skupljale potpise na zagrebačkom Zrinjevcu kojima žele upozorili nadležna ministarstva da njihove aktualne (...)

 • Novi Zakon o dadiljama

  Novi Zakon o dadiljama

  Idući tjedan na snagu stupa novi Zakon o dadljama. Tako one/i više neće moći raditi na crno već će morati otvoriti obrt. One/i koje to ne učine biti će kažnjene/i sa (...)

 • I nova Vlada uskratila roditeljstvo istospolnim parovima!

  I nova Vlada uskratila roditeljstvo istospolnim parovima!

  Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić naglasila je u četvrtak da se prijedlogom Zakona o medicinski pomognutoj oplodnji (...)

 • MIlanka Opačić nastavlja diskriminatornu praksu prema LGBT osobama

  MIlanka Opačić nastavlja diskriminatornu praksu prema LGBT osobama

  Organizacije civilnog društva dopisom su reagirale su na izjavu ministrice socijale politike i mladih u emisiji 'Paralele' na temu 'Posvojiti dijete,  emitiranoj na HTV-u  4. travnja 2012.,  u kojoj gospođa Milanka Opačić upozorava na opasnost stigmatizacije djece ukoliko se "istospolnim parovima dozvoli posvajanje", naglašavajući pritom kako su nezbrinuta djeca već ionako dovoljno stigmatizirana pa da bi takav vid posvojenja uzrokovao daljnju stigmatizaciju. 

 • "Ministar je očito u pripremi zakona konzultirao samog sebe"

  "Ministar je očito u pripremi zakona konzultirao samog sebe"

  Srednjovjekovni, rigidni zakon kakav smo dobili stupanjem na snagu Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji donesen je u Saboru na temelju obilja laži ministra Milinovića, a rezultat je taj da je Hrvatska jedina država u Europi koja ne provodi postupke biomedicinski potpomognute oplodnje, optužili su na današnjoj konferenciji za novinare esdepeovci Milanka Opačić i Igor Dragovan.

Iz drugih medija

AEM