Članci s tagom: medicinski-potpomognuta-oplodnja

 • Medicinski potpomognuta oplodnja lezbijskim parovima i single ženama

  Medicinski potpomognuta oplodnja lezbijskim parovima i single ženama

  Francuska vlada namjerava okončati diskriminaciju nad reproduktivnim pravima ukidanjem propisa koji ženama koje nisu u braku i lezbijskim parovima onemogućuje pristup (...)

 • Sretan rođendan!

  Sretan rođendan!

  U tijeku je treći Europski tjedan (ne)plodnosti koji se obilježava od 5. do 11. studenoga 2018. diljem Europe. Jedan od ovogodišnjih glavnih fokusa je (...)

 • Doktor normalnog

  Doktor normalnog

  Dr. Ante Čorušić je ginekolog, predsjednik HDZ-ovog Odbora za zdravstvo i njegovih se izjava sasvim opravdano treba bojati. On će, uostalom, stvari o kojima priča (...)

 • Pogledajte kako građanski odgoj izgleda kada se predaje na satovima vjeronauka!

  Pogledajte kako građanski odgoj izgleda kada se predaje na satovima vjeronauka!

  Ministar Vedran Mornar potpisivanjem Odluke o donošenju programa međupredmetnih i interdisciplinarnih sadržaja građanskog odgoja i obrazovanja za osnovne i srednje (...)

 • Nova Vlada, ista diskriminacija

  Nova Vlada, ista diskriminacija

  Ženska mreža Hrvatske: Novi Zakon o medicinski pomognutoj oplodnji sadrži odredbu koja eksplicitno propisuje diskriminaciju žena koje žive same ili u istospolnim (...)

 • Ženska mreža Hrvatske traži pravo na MPO za sve žene

  Ženska mreža Hrvatske traži pravo na MPO za sve žene

  Ženska mreža Hrvatske uputila je zahtjev Vladi RH vezano uz izmjene Zakona o medicinskoj opodnji. Kako navode u svom pismu kažu da "medicinska oplodnja nije samo metoda za liječenje neplodnosti, nego i pomoć ženama bez partnera i ženama koje žive u istospolnim zajednicama da dobiju dijete" te traže "od Vlade RH da uskladi zakon s pozitivnim nacionalnim i međunarodnim dokumentima te da uputi u saborsku proceduru prijedlog koji neće biti diskriminativan prema ženama s obzirom na njihov bračni i obiteljski status i spolnu orijentaciju." Pismo donosimo u nastavku.

 • Očekuje se humani zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji

  Očekuje se humani zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji

  Najavljene su izmjene izazvale i protureakciju organiziranu u inicijativu "I ja sam bio embrij" u kojoj nekolicina fundamentalista, ojačanih viškom vjerovanja i manjkom informacija nastoji potkopati sva nastojanja da se u javnost iznese realna slika naodrživosti i alogičnosti sadašnjeg zakona. Vjera je privatna stvar, želja za djetetom je iskonska i neutaživa, na Zakonu je da regulira pravila koja nikome ne oduzimaju mogućnosti.

 • Milinovićev predizborni spin

  Milinovićev predizborni spin

  Iz udruge Roda regairali su na predložene izmjene Zakona o medicinskoj oplodnji nazivajući ih "samo površinskim kozmetičkim zahvatom, predizbornim spinom te sredstvom pojačavanja diskriminacije i mogućnosti manipulacije". Reagiranje Roda pročitajte u nastavku.

 • Mijenja se Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji

  Mijenja se Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji

  Parovima kod kojih je utvrđen nedostatak spolnih stanica u postupku izvantjelesne oplodnje omogućit će se oplodnja više od triju jajnih stanica, predviđeno je prijedlogom dopuna Zakona o medicinskoj oplodnji koji je Vlada poslala Saboru, donosi Vjesnik. I dalje je, međutim, ostala na snazi druga sporna stavka koja se odnosi na zabranu zamrzavanja zametaka.

 • Milinovićevi podaci ne daju potpunu sliku

  Milinovićevi podaci ne daju potpunu sliku

  "Nigdje u svijetu uspješnost se ne prikazuje samo brojem novorođene djece. Za potpunu sliku potrebno je znati koliko je ukupno postupaka provedeno, koliko je postupaka bilo po različitim dobnim skupinama pacijentica i po klinikama", objašnjava Ksenija Puškarić iz inicijative Građani protiv Zakona o MO-u. Milinović je iznio podatak da je u 2010. rođeno 1.019 beba začetih postupcima MO-a, što je 24 posto više nego 2009.

1 2 > >>

Iz drugih medija

AEM