Članci s tagom: marksizam

 • Jačanje transfobnih glasova unutar feminizma

  Jačanje transfobnih glasova unutar feminizma

  U posljednje vrijeme, nažalost, svjedočimo sve prisutnijim transfobnim glasovima unutar feminizma. Takozvane i samoprozvane "radikalne feministkinje," inzistiraju na (...)

 • Marksizam, religija i femonacionalizam: intervju sa Sarom Farris

  Marksizam, religija i femonacionalizam: intervju sa Sarom Farris

  George Souvlis: Možete li se predstaviti i reći nam nešto o svojim formativnim iskustvima (akademskim i političkim) koja su najviše utjecala na vas? Sara (...)

 • Crveni feminizam u postmodernizmu

  Crveni feminizam u postmodernizmu

  Ovo je osmi tekst iz serije Crveni feminizam u doba neoliberalizma . Podsjetimo se prethodnih: Radikalni feminizam u neoliberalno doba , Pogreške (...)

 • Socijalizam i oslobođenje žena

  Socijalizam i oslobođenje žena

  Ovo je sedmi tekst iz serije Crveni feminizam u doba neoliberalizma . Podsjetimo se prethodnih: Radikalni feminizam u neoliberalno doba , (...)

 • Marksizam protiv roda

  Marksizam protiv roda

  Ovo je šesti tekst iz serije Crveni feminizam u doba neoliberalizma . Podsjetimo se prethodnih: Radikalni feminizam u neoliberalno doba , Pogreške (...)

 • O anarho-primitivizmu

  O anarho-primitivizmu

  "Sve smo više uronjeni u postmoderni ethos vanjskog izgleda, slika i privida. Svi možemo osjetiti ništavilo, prazninu ispod površine svakodnevnih rutina i (...)

 • Rosa Luxemburg: Bijah, jesam, bit ću

  Rosa Luxemburg: Bijah, jesam, bit ću

  Ako postoji neka osoba u revolucionarnoj povijesti koja nas je toliko zadužila svojom dubinom, oštrinom, britkošću, gotovo terapeutskim zastupanjem beskompromisne (...)

 • Marks21: Priključite se izgradnji levice na Balkanu

  Marks21: Priključite se izgradnji levice na Balkanu

  Marks21 skupina je sastavljane od socijalista/kinja koja kroz svoj rad nastoji klasični marksizam izdignuti iz društvenog pepela prevaziđene teorije te uz (...)

 • Zašto feminizam mora biti antikapitalistički

  Zašto feminizam mora biti antikapitalistički

  Ovo je treći tekst iz serije Crveni feminizam u doba neoliberalizma . Podsjetimo se prethodnih: Radikalni feminizam u neoliberalno doba i Pogreške (...)

 • Crveni feminizam u neoliberalno doba

  Crveni feminizam u neoliberalno doba

  Živimo u postmoderno doba i neoliberalizam je svuda oko nas. Inficirao je našu kulturu, naše političke pokrete, naše škole, financijske institucije, ratove, (...)

1 2 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM