Članci s tagom: marko-rakar

 • Policija nije dorasla razvoju demokracije u Hrvatskoj

  Policija nije dorasla razvoju demokracije u Hrvatskoj

  Postupanje policije prema Marku Rakaru ukazuje na propuste i slabosti u funkcioniranju sigurnosnog sustava RH koji sve češće poseže za represijom i brzopletim rješenjima koje pritom nedovoljno objašnjava javnosti, pa je Rakar prikazan kao državni neprijatelj br.1, odgovoran i za curenje podataka iz državnih izvora. Nedavno su djelatnici MUP-a, protupravno postupili i prema prosvjednicima akcije "Ne damo Varšavsku".

 • Koga briga za manipulacije biračkim popisima

  Koga briga za manipulacije biračkim popisima

  Unatoč upozorenju i razotkrivenom mehanizmu manipuliranja biračkim popisima očigledno je da je država umjesto da riješi problem jednom i zauvijek, odlučila problem relativizirati, umanjiti, falsificirati ili ignorirati. Zbog toga je Marko Rakar s pollitika.com poslao otvoreno pismo novinarima/kama, biračima/cama te članovima/cama biračkih odbora i promatračima/cama izbora.

 • 404 birača na jednoj adresi

  404 birača na jednoj adresi

  Na adresi Dusina 0, prema popisu birača, prebivaju 404 osobe koje imaju pravo glasa na izborima u Hrvatskoj. Ništa, naizgled, ne bi bilo čudno da Dusina nije mjestašce pored Vrgorca i da u cijelom mjestu zasigurno ne živi toliko ljudi.

Iz drugih medija

AEM