Članci s tagom: marijana-petir

 • Ratni zločinac koji je ubio više od 100 civila hodao za 'život' u društvu Petir

  Ratni zločinac koji je ubio više od 100 civila hodao za 'život' u društvu Petir

  Komentar redakcije Bone na jučerašnju fotografiju Darija Kordića i Marijane Petir na takozvanom Hodu za život. Jučer je u Zagrebu ponovo (...)

 • Europski parlament izglasao godišnje izvješće o rodnoj ravnopravnosti: Kako su glasale hrvatske europarlamentarke?

  Europski parlament izglasao godišnje izvješće o rodnoj ravnopravnosti: Kako su glasale hrvatske europarlamentarke?

  Zastupnici/e u Europskom Parlamentu jučer su izglasali/e godišnje izvješće o rodnoj ravnopravnosti sa 441 glasom 'za' i 205 glasova 'protiv'.

 • Crkva vs. zdravstveni odgoj

  Crkva vs. zdravstveni odgoj

  I predstavnici Katoličke crkve u Hrvata zadnjih par dana odlučili su dati dugo očekivani (mada ne i priželjkivani) obol raspravi o "zloglasnom" modulu 4 zdravstvenog (...)

 • Borba za ljudska prava ili borba za utjecaj?

  Borba za ljudska prava ili borba za utjecaj?

  Borba za ljudska prava ili borba za utjecaj? Tko su vanjski članovi/ce Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina u Hrvatskom Saboru? U kontekstu (...)

 • Ljudska prava štitit će jedina zastupnica koja je glasovala protiv Zakona o suzbijanju diskriminacije?

  Ljudska prava štitit će jedina zastupnica koja je glasovala protiv Zakona o suzbijanju diskriminacije?

  Zastupnicu HSS-a u prošlom mandatu Sabora, Marijanu Petir, Hrvatska biskupska konferencija predložila je za svoju članicu saborskog Odbora za (...)

 • Saborski seksizam

  Saborski seksizam

  U jednom dnevnom listu objavljen je članak o navodno najzgodnijim saborskim zastupnicama s naslovom "Zastupnici izabrali svoju Miss Sabora". O tome su se izjasnili, a ko drugi nego njihove muške kolege. Isti oni su "u ocjenjivanju bili hrabri" ali su zahtijevali "da im ne spominjemo imena kad budemo navodili njihov izbor misica, kako ih oni vole nazivati, da ne bi imali problema kod kolegica."
  Ne smatram da je krivnja na muškim zastupnicima isključivo. I mnoge političarke vole svojim ženskim adutima zagospodariti dijelom medijskog prostora. Problem je, prema meni, u društvenom stavu, koji ovakve seksističke komentare ne osuđuje i ne smatra uvredljivim po sve žene.

 • Od lokalne samouprave do Sabora

  Od lokalne samouprave do Sabora

  Hrvatska seljačka stranka na svojim izbornim listama ima 26% žena. Libela vam predstavlja njih 8 koje se nalaze na relativno visokim mjestima HSS-ovih lista. Široj javnosti je svakako najpoznatija Marijana Petir, a uz nju tu su još između ostalih prva hrvatska županica Vlasta Hubicki, bivša dubrovačko-neretvanska županica Mira Buconić, predsjednica skupštine Zadarske županije Irena Devčić Buzov.

 • Libelina godišnja inventura

  Libelina godišnja inventura

  Kraj godine uvijek je prikladno vrijeme za zbrajanje i oduzimanje, množenje i dijeljenje. Što smo ostavili iza sebe dobro, što smo ostavili lošeg, a ne škodi i malo pogledati prema naprijed i donijeti pokoju novogodišnju odluku - da li ćemo se pokriti omiljenom dekicom po glavi i prespavati sljedeću godinu ili pak nešto poduzeti. Zato je vaša i naša omiljena Libela.org odlučila napraviti godišnju inventuru.

 • Jacinih sto dana

  Malo tko je prije 100 dana očekivao da će Jadranka Kosor na mjestu premijerke dočekati jesen. Trebala je biti obična Sanaderova lutka na koncu, a na (...)

 • HSS suspendirao Marijanu Petir

  HSS suspendirao Marijanu Petir

  "Pokrenut je postupak za utvrđivanje odgovornosti članice Predsjedništva, zbog nepoštivanja statutarne odredbe koja govori da se neslaganje može izražavati na tijelima stranke prije donošenja odluke, a ne da se te odluke naknadno javno kritiziraju", rekao je Friščić. Naime, Marijana Petir javno se usprotivila tome da HSS u novoj vladi ostane bez resora poljoprivrede.

1 2 > >>

Iz drugih medija

AEM