Članci s tagom: marija-lugaric

 • Libelina godišnja inventura

  Libelina godišnja inventura

  Kraj godine uvijek je prikladno vrijeme za zbrajanje i oduzimanje, množenje i dijeljenje. Što smo ostavili iza sebe dobro, što smo ostavili lošeg, a ne škodi i malo pogledati prema naprijed i donijeti pokoju novogodišnju odluku - da li ćemo se pokriti omiljenom dekicom po glavi i prespavati sljedeću godinu ili pak nešto poduzeti. Zato je vaša i naša omiljena Libela.org odlučila napraviti godišnju inventuru.

 • "Žene ne mogu slobodno raspravljati u parlamentu"

  "Žene ne mogu slobodno raspravljati u parlamentu"

  Predsjednica Odbora za ravnopravnost spolova Gordana Sobol izrazila je nezadovoljstvo sa nadnaslovom koji je upotrijebljen kao uvod u vijest na portalu Net.hr, a odnosi se na održavanje Aktualnog prijepodneva u Hrvatskom saboru. "Ovako neadekvatno prezentirana vijest, pokazuje da žene eto, čak ne mogu niti slobodno raspravljati u parlamentu, a da se to ne etiketira kao "žensko čupanje"."

 • Borba pjetlića

  Kažu novinski izvještaji da je i na današnjem saborskom aktualcu bilo burno. Opozicija šamarala Vladu, Vlada uzvraćala udarac, ali jedno je pitanje odmah došlo na sve (...)

 • Stigli prvi odgovori

  Za rubriku "Žene znane i neznane" dobile smo prve odgovore saborskih zastupnica - Marije Lugarić i Mirele Holy. Pročitajte što kažu! 

 • Što rade saborske zastupnice?

  Što rade saborske zastupnice?

  Udio zastupnica u Saboru je 22%, a njihove rasprave čine 24,3% svih rasprava. Najaktivnije zastupnice su Ingrid Antičević Marinović (SDP), Nevenka Majdenić (HDZ), Marijana Petir (HSS), Dragica Zgrebec (SDP) i Marija Lugarić (SDP).

Iz drugih medija

AEM