Članci s tagom: makedonija

 • Zoran Zaev: 'Ne odlazimo dok ne ode Gruevski'

  Zoran Zaev: 'Ne odlazimo dok ne ode Gruevski'

  Lider Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) Zoran Zaev rekao je jučer ispred zgrade Vlade Makedonije da protest u Skopju, na kojem je sudjelovalo preko (...)

 • Makedonsko proljeće

  Makedonsko proljeće

  Prije četiri godine, na dan parlamentarnih izbora, za vrijeme trajanja proslave pobjede tada vladajuće stranke, ubijen je mladić. Ubio ga je policijski službenik, (...)

 • Sustavna retradicionalizacija ženskih uloga u Makedoniji

  Sustavna retradicionalizacija ženskih uloga u Makedoniji

  Makedonija posljednjih godina bilježi suptilnu, no sveobuhvatnu eroziju ženskih prava. Vlada uporno ustraje na metafori majke patnice (metafora koja se često rabi za (...)

 • Veliki uspjeh dvotjednih studentskih blokada u Makedoniji

  Veliki uspjeh dvotjednih studentskih blokada u Makedoniji

  Na sastanku održanom u utorak, kojem su prisustvovali predstavnici studentskog i profesorskog plenuma, kao i rektor sveučilišta Sv. Ćirila i Metoda u Skopju Velimir (...)

 • Okupacija i bojkot fakulteta u Makedoniji

  Okupacija i bojkot fakulteta u Makedoniji

  Na plenumu Arhitektonskog fakulteta u Skopju sudjelovalo je oko 300 studenata i studentica koji su jednoglasno usvojili prijedlog o okupaciji fakulteta i bojkota (...)

 • Pod prijetnjom je brak ili LGBTI osobe?

  Pod prijetnjom je brak ili LGBTI osobe?

  Prosvjedi u Makedoniji se nastavljaju. Ovoga puta za LGBTI prava, a protiv Vladinih homofobnih ustavnih promjena. Sutra ujutro Nacionalna mreža protiv homofobije i (...)

 • Studentski prosvjedi se nastavljaju

  Studentski prosvjedi se nastavljaju

  Makedonski studenti i studentice prosvjeduju već mjesec dana protiv reforme visokog obrazovanja koje predlaže makedonska vlada. Naime, studenti i studentice se protive (...)

 • Studentski prosvjedi u Skopju

  Studentski prosvjedi u Skopju

  Procjenjuje se da je više od 12.000 studenata /ica, sveučilišnih profesora/ica i drugih pristaša izašlo jučer na ulice glavnog grada Makedonije i reklo "NE" planu (...)

 • Makedonija ne želi Povorku ponosa

  Makedonija ne želi Povorku ponosa

  Makedonija nije zrela i ne želi Povorku ponosa, a oni koji je podržavaju smatraju da bi bilo previše incidenata, pokazuje anketa objavljena na portalu Radio (...)

 • Prosvjed prostitutki u Makedoniji

  Prosvjed prostitutki u Makedoniji

  Stotinjak makedonskih prostitutki marširalo je Skopljem u znak prosvjeda protiv diskriminacije i zahtijevajući da se njihov posao proglasi nekažnjivim.

<< < 1 2 3 4 5 > >>

Iz drugih medija

AEM