Članci s tagom: lori

 • 'Potrebno je povećati vidljivost mladih LGBT osoba kroz edukaciju'

  'Potrebno je povećati vidljivost mladih LGBT osoba kroz edukaciju'

  U kolovozu 2014. godine na snagu je stupio Zakon o životnom partnerstvu osoba istog spola . Protivnici/ce donošenja tog zakona, odnosno pokretači/ce referenduma (...)

 • Aktivistička početnica za lakšu realizaciju društvenih promjena

  Aktivistička početnica za lakšu realizaciju društvenih promjena

  U sklopu projekta Rodno ravnopravan utjecaj u lokalnim zajednicama koji, uz potporu Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, provode pet udruga iz (...)

 • Pročitajte najljepše priče u duginim bojama!

  Pročitajte najljepše priče u duginim bojama!

  Književni natječaj udruge LORI Obojimo književnost duginim bojama za najljepšu kratku priču s LGBTIQ tematikom autora i autorica s područja Republike (...)

 • Suzbijanje homo/bi/transfobije u školama u Hrvatskoj

  Suzbijanje homo/bi/transfobije u školama u Hrvatskoj

  U sklopu projekta Smanjenje homo/bi/transfobije u srednjim školama i osiguranje adekvatne podrške za LGBT srednjoškolsku populaciju u Hrvatskoj , lezbijska (...)

 • Biti ono što jesi

  Biti ono što jesi

  Marinella piše o svom sudjelovanju u predstavi U cipelama mog roda Da sam u "cipelama mog roda", nosila bih štikle. Ali ih ne nosim.

 • Pokrenuta služba stalne pomoći žrtvama nasilja

  Pokrenuta služba stalne pomoći žrtvama nasilja

  Zbog zabrinjavajućeg porasta nasilja protiv LGBT osoba u Zagrebu, homofobnih i transfobnih istupa javnih osoba u medijima, kojima svjedočimo posljednjih nekoliko dana, tri najveće nevladine udruge koje se bave zaštitom prava LGBT osoba, LORI, Queer Zagreb i Zagreb Pride odlučile su pokrenuti "Stalnu službu pružanja direktne pomoći napadnutim i diskriminiranim LGBT osobama". 

 • Godinu dana poslije

  Godinu dana poslije

  Prošlo je više od godine dana otkako je priča Ane Dragičević izašla u javnost.

  Da podsjetimo, Ana je provela preko pet godina  u Psihijatrijskoj ustanovi Lopača, u koju su je kao šesnaestogodišnjakinju smjestili roditelji kako bi je "izliječili" od homoseksualnosti.

 • Retrospektiva LGBTIQ aktivističkih plakata u Hrvatskoj 2002-2009

  "Proživjet će život ne čineći se živima", prva poslanica Nataše Premudre neautanima Povodom Coming out dana u Zagrebu je otvorena prva (...)

<< < 1 2

Stup srama

Iz drugih medija

AEM