Članci s tagom: ljudska-prava

 • Sud za ljudska prava podržao Vesnu Balenović

  Sud za ljudska prava podržao Vesnu Balenović

  Europski sud za ljudska prava iz Strasbourga uvažio je brojne argumente kojima je Vesna Balenović dokazivala da su joj u dugogodišnjem sudskom sporu s Inom kršena ljudska i radna prava te je naložio Vladi RH da u roku od 12 tjedana sklopi nagodbu s Vesnom Balenović, priopćila je udruga 'Zviždač'.

 • Nakon osam godina u Beogradu ovoga ljeta nova gay parada

  Nakon osam godina u Beogradu ovoga ljeta nova gay parada

  Gej strejt alijansa i organizacija Labris započeli su pripreme za organizaciju gay parade koja će se ovo ljeto održati u Beogradu. Bit će to punih osam godina nakon prve takve parade u Beogradu koja je nasilno završila nakon nasrtaja srbijanskih ekstremista na sudionike povorke.

 • UNICEF zabrinut

  UNICEF zabrinut

  IZVRŠNA direktorica UNICEF-a Ann Veneman izjavila je kako je ta organizacija zabrinuta zbog drugog odbijanja suda u Saudijskoj Arabiji za poništenjem braka između 8-godišnje djevojčice i 47-godišnjaka. Tvrdi kako je brak s djetetom kršenje prava djece, a dodaje da je pravo na slobodan i puni pristanak na brak zapisano u Deklaraciji o ljudskim pravima.

 • Osnovana Kuća ljudskih prava Zagreb!

  Osnovana Kuća ljudskih prava Zagreb!

  Tijekom 2008, šest je hrvatskih nevladinih organizacija osnovalo Kuću ljudskih prava u Zagrebu. Kuća ljudskih prava otpočela je s radom u siječnju ove godine, a s radom na novoj lokaciji (Selska ulica) započet će u srpnju.

 • Mignon i Vanesa Tomašić ubijene su zbog nebrige države

  Europski sud za ljudska prava u Strasbourgu ovih je dana presudio da Hrvatska nije učinila dovoljno kako bi zaštitila život Mignon i Vanese Tomašić, niti je ispunila obvezu provođenja učinkovite istrage o mogućoj odgovornosti nadležnih državnih tijela.

Stup srama

Iz drugih medija

AEM