Članci s tagom: libanon

 • Ovo je Libanon - borba protiv suvremenog ropstva

  Ovo je Libanon - borba protiv suvremenog ropstva

  Kad sam prvi put odlazila u Libanon, 2015. godine, prvo sam se u avionu sjetila kako je Rawi Hage u De Nirovoj igri pisao da tijekom građanskog rata u Libanonu (...)

 • Libanon uvodi rodnu ravnopravnost u obrazovni sustav javnih škola

  Libanon uvodi rodnu ravnopravnost u obrazovni sustav javnih škola

  Libanon će integrirati program rodne ravnopravnosti u kurikulum javnih škola. Svijest o rodnoj ravnopravnosti i seksualna edukacija bit će dio obrazovanja mladih u toj (...)

 • Sofra - ugostiteljsko društvo koje zapošljava žene izbjeglice

  Sofra - ugostiteljsko društvo koje zapošljava žene izbjeglice

  Što se više približava 2016. godina, komotno možemo reći da je 2015. bila gorka godina obilježena apsolutno najgorom razinom globalne raseljenosti koja nikada prije u (...)

 • Iz Bejruta o Siriji: Samo da rata ne bude

  Iz Bejruta o Siriji: Samo da rata ne bude

  Sirija i Libanon ratom su povezane, na ovaj ili onaj način, već dugi niz desetljeća. Iako su ratne sjekire donekle zakopane, sirijsko-libanonska priča još uvijek je (...)

 • Kućne pomoćnice u Libanonu osnovale sindikat

  Kućne pomoćnice u Libanonu osnovale sindikat

  Unatoč ozbiljnim sigurnosnim prijetnjama, više od dvjestotinjak kućnih pomoćnica i migrantkinja osnovale su krajem siječnja u Libanonu prvi sindikat kućnih pomoćnica u (...)

 • Umjetnost kao borba i život

  Umjetnost kao borba i život

  Bliski istok pun je kreativnih duša, od Pakistana do Maroka, umjetnici i umjetnice preispituju svoja unutarnja i vanjska previranja, pišu romane, skladaju pjesme, (...)

 • Što je Arapsko proljeće donijelo LGBT zajednici?

  Što je Arapsko proljeće donijelo LGBT zajednici?

  Arapsko proljeće u svjetskoj je javnosti pozdravljeno kao borba za slobodu i demokraciju, no još je upitno hoće li se ideali za koje se ginulo na trgu (...)

 • U borbi za financijska prava libanonskih žena

  U borbi za financijska prava libanonskih žena

  Majka je zadala mali udarac u borbi za ženska prava u Libanonu otvorivši bankovni račun vlastitoj djeci - pravo koje je prije bilo rezervirano samo za očeve. "Pokušavala sam otvoriti bankovni račun dvojici sinova već 10 godina, ali su mi stalno govorili kako samo moj muž može potpisati dokumente" - izjavila je za APF Barbara Batlouni, Libanonka američkog podrijetla.

Iz drugih medija

AEM