Članci s tagom: lgbt

 • Homoseksualne veze od sada i u video igricama

  Homoseksualne veze od sada i u video igricama

  Međunarodni proizvođač, izdavač i distributer video igara Electronic Arts (EA) nedavno je odlučio proširiti ponudu popularne multiplayer online igre (...)

 • Oštre kritike mladih snaga na površnost, subjektivnost i nedovoljnu informiranost medija!

  Oštre kritike mladih snaga na površnost, subjektivnost i nedovoljnu informiranost medija!

  Na travanjskoj prezentaciji ciklusa Mladi i znanost: mediji pod povećalom izlagale su Lana Ciboci s temom Afera Indeks: U središtu prisutnosti medija (...)

 • I nova Vlada uskratila roditeljstvo istospolnim parovima!

  I nova Vlada uskratila roditeljstvo istospolnim parovima!

  Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić naglasila je u četvrtak da se prijedlogom Zakona o medicinski pomognutoj oplodnji (...)

 • MIlanka Opačić nastavlja diskriminatornu praksu prema LGBT osobama

  MIlanka Opačić nastavlja diskriminatornu praksu prema LGBT osobama

  Organizacije civilnog društva dopisom su reagirale su na izjavu ministrice socijale politike i mladih u emisiji 'Paralele' na temu 'Posvojiti dijete,  emitiranoj na HTV-u  4. travnja 2012.,  u kojoj gospođa Milanka Opačić upozorava na opasnost stigmatizacije djece ukoliko se "istospolnim parovima dozvoli posvajanje", naglašavajući pritom kako su nezbrinuta djeca već ionako dovoljno stigmatizirana pa da bi takav vid posvojenja uzrokovao daljnju stigmatizaciju. 

 • Odobrili prijedlog koji bi trebao 'ušutkati' homoseksualne i transrodne osobe

  Odobrili prijedlog koji bi trebao 'ušutkati' homoseksualne i transrodne osobe

  Konzervativni zastupnici u Sankt Peterburgu su odobrili zloglasni prijedlog zakona koji bi trebao ušutkati sve debate, pisanja, čitanja ili govor o bilo čemu "gay".

 • Poziv volonterima i volonterkama za sudjelovanje na drugoj Povorci ponosa u Splitu

  Poziv volonterima i volonterkama za sudjelovanje na drugoj Povorci ponosa u Splitu

  Centar za prava seksualnih i rodnih manjina Iskorak, Lezbijska grupa Kontra i udruga Domine iz Splita organiziraju drugu po redu Povorku ponosa u Splitu koja  će se održati 9. lipnja. Organizatori pozivaju volontere i volonterke da se prijave za sudjelovanje. Njihova zaduženja uključuju pomoć u organizaciji popratnih programa kao što su radionice, diskusije, filmske projekcije, tribine i slično.

 • 'Homoseksualni odnosi su nemoralni i protiv društvenog reda!'

  'Homoseksualni odnosi su nemoralni i protiv društvenog reda!'

  Stanje zbunjenosti preplavilo je Indiju prošli četvrtak kada je državni odvjetnik pritisnuo Indijski Vrhovni Sud da zabrani homoseksualnost, pod tvrdnjom da su (...)

 • LGBT ravnopravnost na radnom mjestu

  LGBT ravnopravnost na radnom mjestu

  Radna prava LGBT radnika/ca, i kod nas, bi se trebala štititi posredstvom sindikata i na radnom mjestu; i to kroz programe aktivnosti, kolektivne ugovore i socijalni dijalog. Nažalost, kod nas se u kolektivnim ugovorima rijetko, najčešće tek deklarativno, spominje klauzula o nediskriminaciji, a i tada prepisana iz Zakona o radu. A još češće je da takve klauzule nema, niti se spominje zabrana diskriminacije na osnovu spolne orijentacije.

 • Desetu godinu ponosno!

  Desetu godinu ponosno!

  Samo tjedan dana nakon sramotnog masovnog javnog linča nad prvom Povorkom ponosa u Splitu, na jubilarnom Zagreb Prideu okupilo se čak 4 000 ljudi, koji su koračajući ulicama glavnog grada još jednom stali u obranu prava na različitost. Snažnije nego ikad, sudionici Pridea pokazali su kako ne pristaju na diskriminaciju, uskraćivanje slobode i dostojanstva.

 • SPLIT- Najbolja reklama za ZAGREB

  SPLIT- Najbolja reklama za ZAGREB

  Najveći je dalmatinski grad uoči PRIDEa bio inkubator primitivizma, netolerancije i diskriminacije, grad u kojem je sve najavljivalo subotnji sumrak ljudskih i (...)

Stup srama

Iz drugih medija

AEM