Članci s tagom: lgbt

 • ¨Nevidljivi roditelji¨ - novi dokumentarac o gej roditeljstvu

  ¨Nevidljivi roditelji¨ - novi dokumentarac o gej roditeljstvu

  YouTube je od prije nekoliko dana postao bogatiji za najavu novog dokumentarnog filma o gej roditeljstvu. Režiju dokumentarca pod naslovom "Invisible Parents" (...)

 • Lezbijke ste? Ništa od stana!

  Lezbijke ste? Ništa od stana!

  Zagreb Pride najavio je tužbu za diskriminaciju protiv najmodavaca stana na Trešnjevci koji su odbili iznajmiti stan nakon što su doznali kako će stan iznajmiti (...)

 • Velik broj francuskih političara protiv istospolnih brakova

  Velik broj francuskih političara protiv istospolnih brakova

  Kako se bliže povijesni dan za LGBT osobe u Francuskoj, tako su sve glasniji pripadnici vjerskih skupina, kao i političari uglavnom "desnijeg" usmjerenja.

 • Stereotipi o lezbijkama

  Stereotipi o lezbijkama

  Kako da budem ponosna kad ni mainstream kultura ni LGBT zajednica nisu sposobni (a još manje spremni!) pomiriti moju seksualnu orijentaciju s (...)

 • U pol' 9 kod Sabe su prihvatile sve

  U pol' 9 kod Sabe su prihvatile sve

  Zagrebačka queer atrakcija, bend U pol'9 kod Sabe konačno imaju svoj prvi spot! Snimljen u teatru ITD u režiji Ane Opalić i Noe Pintarića, spot je veselo i zabavno (...)

 • Ne želimo kompromise!

  Ne želimo kompromise!

  Udruge Iskorak i Kontra reagirale su na izjavu članove Vlade i premijera Zorana Milanovića koje se tiču zaštite prava na obiteljski životi (...)

 • Split Pride nagrađen za razvoj demokracije u Hrvatskoj

  Split Pride nagrađen za razvoj demokracije u Hrvatskoj

  Na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu dodijeljena je nagrada "GONG za građanski aktivizam i razvoj demokracije", i to organizacijama civilnog društva Domine, Iskorak i Kontra za Split Pride 2011. Prva splitska Povorke ponosa 2011. godine pod sloganom "Različite obitelj, jednaka prava" bila je motivirana diskriminacijom istospolnih parova u svakodnevnom, obiteljskom životu, s ciljem poticanja javne rasprave o potrebi izmjena zakonodavnog okvira koji diskriminira istospolne obitelji u Hrvatskoj.

 • LGBT prava su ljudska prava!

  LGBT prava su ljudska prava!

  Sinoć je u organizaciji Kluba Alpach u prostoru udruge Kreator, održan još jedan zanimljivi Small Talk . Ovaj put tema su bila prava LGBT osoba.

 • Kad quiverfull tata postane mama...

  Kad quiverfull tata postane mama...

  Quiverfull * pokret dio je ekstremne kršćanske fundamentalističke subkulture koja strogo brani bilo kakav oblik kontracepcije , te potiče žene da rađaju, rađaju, (...)

 • Dokaz turskoj vojsci da si "gej"

  Dokaz turskoj vojsci da si "gej"

  Odsluženje vojnog roka u Turskoj obavezno je za sve muškarce – izbjeći ga mogu jedino ako su bolesni, ako su invalidi ili homoseksualci.

Stup srama

Iz drugih medija

AEM