Članci s tagom: lgbt

 • Objavljeni rezultati EU ankete o diskriminaciji

  Objavljeni rezultati EU ankete o diskriminaciji

  Europska komisija objavila je rezultate ankete o diskriminaciji u EU, koja uključuje diskriminaciju na temelju seksualne orijentacije te po prvi puta i (...)

 • Uganda usvojila prijedlog zastrašujućeg antigej zakona

  Uganda usvojila prijedlog zastrašujućeg antigej zakona

  Usprkos silnim naporima aktivista i aktivistkinja diljem svijeta, Vlada Ugande usvojila je u parlamentu prijedlog zakona kojim strože kažnjava 'homoseksualno (...)

 • ¨Nevidljivi roditelji¨ - novi dokumentarac o gej roditeljstvu

  ¨Nevidljivi roditelji¨ - novi dokumentarac o gej roditeljstvu

  YouTube je od prije nekoliko dana postao bogatiji za najavu novog dokumentarnog filma o gej roditeljstvu. Režiju dokumentarca pod naslovom "Invisible Parents" (...)

 • Lezbijke ste? Ništa od stana!

  Lezbijke ste? Ništa od stana!

  Zagreb Pride najavio je tužbu za diskriminaciju protiv najmodavaca stana na Trešnjevci koji su odbili iznajmiti stan nakon što su doznali kako će stan iznajmiti (...)

 • Velik broj francuskih političara protiv istospolnih brakova

  Velik broj francuskih političara protiv istospolnih brakova

  Kako se bliže povijesni dan za LGBT osobe u Francuskoj, tako su sve glasniji pripadnici vjerskih skupina, kao i političari uglavnom "desnijeg" usmjerenja.

 • Stereotipi o lezbijkama

  Stereotipi o lezbijkama

  Kako da budem ponosna kad ni mainstream kultura ni LGBT zajednica nisu sposobni (a još manje spremni!) pomiriti moju seksualnu orijentaciju s (...)

 • U pol' 9 kod Sabe su prihvatile sve

  U pol' 9 kod Sabe su prihvatile sve

  Zagrebačka queer atrakcija, bend U pol'9 kod Sabe konačno imaju svoj prvi spot! Snimljen u teatru ITD u režiji Ane Opalić i Noe Pintarića, spot je veselo i zabavno (...)

 • Ne želimo kompromise!

  Ne želimo kompromise!

  Udruge Iskorak i Kontra reagirale su na izjavu članove Vlade i premijera Zorana Milanovića koje se tiču zaštite prava na obiteljski životi (...)

 • Split Pride nagrađen za razvoj demokracije u Hrvatskoj

  Split Pride nagrađen za razvoj demokracije u Hrvatskoj

  Na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu dodijeljena je nagrada "GONG za građanski aktivizam i razvoj demokracije", i to organizacijama civilnog društva Domine, Iskorak i Kontra za Split Pride 2011. Prva splitska Povorke ponosa 2011. godine pod sloganom "Različite obitelj, jednaka prava" bila je motivirana diskriminacijom istospolnih parova u svakodnevnom, obiteljskom životu, s ciljem poticanja javne rasprave o potrebi izmjena zakonodavnog okvira koji diskriminira istospolne obitelji u Hrvatskoj.

 • LGBT prava su ljudska prava!

  LGBT prava su ljudska prava!

  Sinoć je u organizaciji Kluba Alpach u prostoru udruge Kreator, održan još jedan zanimljivi Small Talk . Ovaj put tema su bila prava LGBT osoba.

Stup srama

Iz drugih medija

AEM