Članci s tagom: lgbt

 • Živila pička

  Živila pička

  Kada je Teni* doletjela šaka u leđa, nije stala, nije se osvrnula, nije se ni prepala. Samo je u pola glasa Lei rekla: "Evo opet, Kralju" i nastavile su hodati.

 • Državni koncept sreće nije i moj

  Državni koncept sreće nije i moj

  Bira da se okrene ka dobrim vestima i njena politika je solidarnost s različitima. "Radim da uvećamo društvenu i ličnu moć žena, emotivnu pismenost i da žene mogu biti (...)

 • Započeo projekt "Coming out! Zagovaranje i zaštita prava LGBT osoba" u BiH

  Započeo projekt "Coming out! Zagovaranje i zaštita prava LGBT osoba" u BiH

  Fondacija Heinrich Böll, Ured za Bosnu i Hercegovinu, zajedno s partnerskim organizacijama Sarajevskim otvorenim centrom i Fondacijom CURE, započela je provedbu (...)

 • Suspendiran homofobni profesor!

  Suspendiran homofobni profesor!

  Profesor Ivan Poljaković, javnosti poznat po izjavi da je homoseksualnost bolest, a ne opredjeljenje, do daljnjeg je suspendiran. Na jednom zadarskom (...)

 • Slovenske profesorice i profesori žele LGBT teme u školama… Za razliku od Hrvata i Hrvatica

  Slovenske profesorice i profesori žele LGBT teme u školama… Za razliku od Hrvata i Hrvatica

  Slovenska organizacija Legebitra i u 2012. godini se bavila homofobijom u školama te je objavila rezultate istraživanja provedenog u 2011. godini među (...)

 • Zločin iz mržnje u Srbiji

  Zločin iz mržnje u Srbiji

  Srpska skupština je usvojila izmjene Kaznenog zakona kojima je uvedena otežavajuća okolnost za kaznena djela počinjena iz mržnje zbog seksualne orijentacije ili rodnog (...)

 • Božić u duginim obiteljima

  Božić u duginim obiteljima

  Pred nama su zimski školski praznici i kako nema doba u godini koje nosi veću obiteljsku simboliku od ovog, popraćenu okupljanjima što užih, a što širih obitelji, (...)

 • Jajima na LGBT aktiviste i aktivistkinje

  Jajima na LGBT aktiviste i aktivistkinje

  Na prosvjedu održanom ispred ruskog parlamenta kojim su LGBT aktivisti i aktivistkinje htjeli upozoriti na nekorektnost zakona koji zabranjuje LGBT propagandu, (...)

 • Rusija izgubila na sudu - plaća odštetu zbog homofobije

  Rusija izgubila na sudu - plaća odštetu zbog homofobije

  Međunarodna komisija pravnika i ILGA-Europe pozdravili su povijesnu odluku Odbora za ljudska prava pri Ujedinjenim narodima u slučaju Irine Fedotove protiv Ruske (...)

 • Zajedno smo jače/i!

  Zajedno smo jače/i!

  Osim što su na dan 22. studenoga rođene Dora Maar, Picassova ljubavnica i muza hrvatskog porijekla, te zanosna Scarlett Johansson, ovaj datum igra jako bitnu ulogu u (...)

Stup srama

Iz drugih medija

AEM