Članci s tagom: lepa-mladjenovic

 • #MeToo - Ženska solidarnost protiv seksualnog nasilja

  #MeToo - Ženska solidarnost protiv seksualnog nasilja

  Inicijativa društvenih mreža I JA SAM bila u situaciji seksualnog nasilja se kroz tviter, fejsbuk, i druge medije proširila na oko milion žena, makar su to (...)

 • Žudnja za aktivizmom

  Žudnja za aktivizmom

  U subotu sam se vraćala iz Kikinde. Autobus je bio pun i ljudi su stajali u prolazu, a ja sam žmurila i mislila o ovom tekstu. Uspjela sam osjetiti sebe u toj (...)

 • Državni koncept sreće nije i moj

  Državni koncept sreće nije i moj

  Bira da se okrene ka dobrim vestima i njena politika je solidarnost s različitima. "Radim da uvećamo društvenu i ličnu moć žena, emotivnu pismenost i da žene mogu biti (...)

 • U Novom Sadu otvorena Čitaonica Lepa Mlađenović

  U Novom Sadu otvorena Čitaonica Lepa Mlađenović

  U prepunoj Sali Crne kuće u Novom Sadu Novosadska Lezbejska Organizacija otvorila je u svečanoj i uzbudljivoj atmosferi punoj feministkinja, lezbejki, gej aktivista  -  lezbejsku feminističku radikalnu antifašističku ČITAONICU LEPA MLAĐENOVIĆ. Ideja o osnivanju ove Čitaonice bila je tajna za Lepu Mlađenović do samog čina svečanog otvaranja.

 • Nužno je moći reći riječ na "L"

  Nužno je moći reći riječ na "L"

  Prošli vikend u Zagrebu je obilježeno 20 godina od početka lezbijskog aktivizma u Hrvatskoj. Program je započeo u nedjelju 24.10. sa otvorenjem izložbe u galeriji (...)

Iz drugih medija

AEM