Članci s tagom: le-zbor

 • 'Prkosno potvrđujemo stereotipe o glasnim feministkinjama'

  'Prkosno potvrđujemo stereotipe o glasnim feministkinjama'

  "Sve u jedan glas" treći je po redu festival aktivističkih zborova koji se u organizaciji aktivističkog zbora Le Zbor 21. travnja održava u (...)

 • Više od 10.000 sudionika/ca 15. Prajda: Želimo slobodno i ponosno društvo!

  Više od 10.000 sudionika/ca 15. Prajda: Želimo slobodno i ponosno društvo!

  U jubilarnoj, 15. Povorci ponosa LGBTIQ osoba i obitelji u Zagrebu, 11. lipnja, sudjelovalo je više od 10.000 tisuća ljudi. Povorka se održala pod sloganom 'Još (...)

 • Na čelu 15. Povorke ponosa bit će zapaljena zastava!

  Na čelu 15. Povorke ponosa bit će zapaljena zastava!

  Povorka ponosa LGBTIQ osoba i obitelji Zagreb Pride održava se sutra, u subotu, 11. lipnja od 15 sati, a okupljanje počinje na Rooseveltovom trgu ispred (...)

 • Više od tisuću izdajnica i izdajnika prosvjedovalo na Markovom trgu

  Više od tisuću izdajnica i izdajnika prosvjedovalo na Markovom trgu

  Više od tisuću ljudi okupilo se u ponedjeljak navečer na Markovu trgu na Velikom prosvjedu izdajnika (i izdajnica), kako bi poručili/e novoj vlasti da neće (...)

 • 'Ljubav za sve'

  'Ljubav za sve'

  Kolektiv Le Zbor i Svi za ljubav predstavlja glazbeni broj Ljubav za sve te spot za istoimenu pjesmu. "U kreiranju pjesme i spota sudjelovali su Fade (...)

 • 'Zajedno smo jače od svake predrasude!'

  'Zajedno smo jače od svake predrasude!'

  Le Zbor je prvi hrvatski lezbejsko-feministički zbor/hor koji je nastao, kako same članice hora objašnjavaju na svojoj web stranici, iz želje da se podstakne i (...)

 • LeZbor uz Beograd Pride

  LeZbor uz Beograd Pride

  LeZbor održao je pjevajući prosvjed ispred ambasade Srbije u Zagrebu zbog otkazivanja Parade ponosa Lezbijski zbor LeZbor održao je u petak (...)

 • Le Zbor prosvjednom akcijom stao uz Pussy Riot!

  Le Zbor prosvjednom akcijom stao uz Pussy Riot!

  Članice Le Zbora i njihovi prijatelji i prijateljice u četvrtak su se točno u podne okupili kao slobodne građanke i građani pred ruskom ambasadom u Zagrebu ne bi (...)

 • Trijumf Sanje Sagaste na promociji za koju se tražilo mjesto više

  Trijumf Sanje Sagaste na promociji za koju se tražilo mjesto više

  U minimalističkom prostoru Zagrebačkog plesnog centra Sanja Sagasta pred prepunim je gledalištem predstavila svoju novu zbirku poezije, "Spirale". Autorica se pobrinula da atmosfera bude u grčkom duhu, pa je tako Le Zbor dobio ulogu kora s grčkih kazališnih dasaka, a na električnom violončelu pratio ih je Stanislav Kovačić. S Le Zborom se izmjenjivala glumica Perica Martinović koja je čitala Sagastine pjesme i više puta izmamila gromoglasne aplauze razdragane publike.

 • Prosvjed na Markovom trgu, koncert na Dolcu, spot, medijska kampanja...

  Prosvjed na Markovom trgu, koncert na Dolcu, spot, medijska kampanja...

  Svake se godine diljem svijeta 17. svibnja, na Međunarodni dan borbe protiv homofobije održavaju različite akcij. Obilježavanjem međunarodnog dana borbe protiv homofobije bitno je prisjetiti se i pojedinaca i pojedinki u 80 država diljem svijeta gdje su homoseksualni odnosi ilegalni. U nekim zemljama se homoseksualne osobe doživotno zatvara u zatvore. U sedam država (Iran, Jemen, Saudijska Arabija...) na snazi je Zakon koji propisuje smrtnu kaznu za homoseksualne osobe.

1 2 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM