Članci s tagom: kultura

 • Ovogodišnja dodjela Oscara u znaku strastvenog govora Patricije Arquette

  Ovogodišnja dodjela Oscara u znaku strastvenog govora Patricije Arquette

  Znamo kako stvari stoje – najgora godina za diversity od 1998. nema ne-bijelih kandidata i kandidatkinja u glumačkim kategorijama, a nema ih ni u ostalim (...)

 • Primjeri zapadnih privilegija

  Primjeri zapadnih privilegija

  Među aktivistima/kinjama za društvenu pravdu i u feminističkim krugovima ne govori se dovoljno o privilegiranosti Zapada. I to postaje ogroman problem u (...)

 • Kroasan od čokolade

  Kroasan od čokolade

  Ivana Perić započela je pisati ponešto drugačije komentare za našu rubriku Sa stavom . Iako su teme one kojima se i inače na ovom mjestu bavimo, ovi komentari su (...)

 • Suton Jedne Kurve

  Suton Jedne Kurve

  Ivana Perić započela je pisati ponešto drugačije komentare za našu rubriku Sa stavom . Iako su teme one kojima se i inače na ovom mjestu bavimo, ovi komentari su (...)

 • Prekrasna koreografija sa snažnom porukom

  Prekrasna koreografija sa snažnom porukom

  Ovogodišnji pobjednik svjetskog natjecanja u Vibe XX Danceu je plesna skupina Cookies iz San Diega, sastavljena od trideset dvoje plesača i plesačica.

 • Marija Jurić Zagorka kao proto-SF spisateljica

  Marija Jurić Zagorka kao proto-SF spisateljica

  Za one koji to još nisu čuli, Noć Muzeja 2015 tematski je posvećena otkrićima i izumima Nikole Tesle. U vidu te teme Centar za ženske studije , zajedno s filmskim (...)

 • Zašto su žene prisiljene biti seksi, a kažnjene ako su seksualne?

  Zašto su žene prisiljene biti seksi, a kažnjene ako su seksualne?

  Internet ostaje netaknut unatoč pokušaju Kim Kardashian da ga 'sruši' svojom sjajnom, digitalno poboljšanom, golom stražnjicom. Međutim, iako je taj njen pokušaj (...)

 • Može li Zgodna žena biti feministički klasik?

  Može li Zgodna žena biti feministički klasik?

  Film Zgodna žena ( Pretty Woman , 1990.) na web portalu Bitch Flicks negativno je ocijenjen kao "jedan od najmizoginijih i najpatrijarhalnijih (...)

 • Kako je feminizam pokorio pop kulturu

  Kako je feminizam pokorio pop kulturu

  Godina 2014. je godina u kojoj je riječ na "fˮ postala cool. U 2014. kultura je postala stvar feminizma . Na crvenom tepihu, na pozornici, u nacionalnoj (...)

 • Memento prijateljstva

  Memento prijateljstva

  Deset svestranih prijateljica osnovalo je novu splitsku Kulturno umjetničku udrugu Flomaster koja se već na samom početku svog rada istaknula zanimljivim (...)

<< < 6 7 8 9 10 > >>

Stup srama

Iz drugih medija

AEM